Transesophageal stimulering

Vem står inför en liknande studie? Kanske släktingar. Jag skulle vilja läsa recensioner, det finns väldigt få på Internet.

Användarkommentarer

Jag är. detta är pipetter. Det finns inga andra ord. Krypte ut därifrån och undrade sig sedan länge hur hon hade bestämt sig.

Hur länge höll det? Till mannen om 3 dagar att göra. Förbannad.

det verkade för mig för evigt. De kunde inte fånga den önskade minskningen av EKG. De torterade mig och plågade mig. Jag bad, de lämnade, lämnade för att vila (utan att ta ut den ur min mun). De kom tillbaka på cirka 10 minuter. Och igen. Jag vet inte hur normalt det borde vara. Men det är som FGDS + de chockar dig inifrån. Ärligt talat, jag har ännu inte gjort en koloskopi, det finns inget att jämföra med, vilket av detta är värre.)).

det är som att sätta in en sond genom näsan och undersöka hjärtat, jag tänker på det?

Ja, genom näsan eller munnen. Och påverkar hjärtat med impulser

Jag gjorde det i diagnoscentret för cirka 5 år sedan

Och hur gick det? Tolerant? Avslöjade avvikelser?

Jag var där i cirka 20 minuter, jag kommer förmodligen inte ihåg exakt, jag kan lura. tårar hällde sig själva, bestämmer knappt igen om detta förfarande. Jag kommer inte ihåg exakt om de avslöjade vad eller inte. nej, för att kardiologen föreskrev flera studier för mig, och sedan sa hon att jag inte hade något att behandla och att jag inte hade någon behandling

Transesophageal stimulering

# 1 M. Medvedev

I strikt överensstämmelse med löfte börjar vi diskutera frågor om transesophageal (PE) elektrokardiografi (EKG) och stimulering. Jag svarar på Yuri_K: s uttalanden när jag diskuterade ämnet "parasystol"

>> Och om d / d mellan FP och TP förstod inte.
Det är ofta svårt att skilja dessa stater..
Detta gäller särskilt i fall där det sker en snabbt ömsesidig omvandling av AF till TP och vice versa..
En EKG från ytan kan endast antas med större eller mindre sannolikhet.
Enligt PE EG kan man säga ganska säkert.
Dessutom tillåter nödläge EG du att få ytterligare information för TP, och mer exakt för alla intra-förmakande re-center för takykardi.
- exakt hjärtfrekvens
- takykardiecykelstabilitet.
Detta gör att vi kan dra slutsatser om isthmusberoendet hos takykardi och följaktligen klassificera det med avseende på utsikterna för ablation av cavotricuspid isthmus.

Det faktum att en EKG-PE är indikerad för regelbunden takykardi, när en noggrann diagnos inte kan fastställas av en ytlig EKG, är utan tvekan. Men att det behövs för differentiell diagnos av flimmer och fladder. I min praxis såg jag bara ett par gånger förmaksfladder, för att verifiera vilket akut EKG behövdes. Vad kan klargöras om rytmen går från TP till FP och vice versa? Och vad har EKG: s nödsituation för att bekräfta fladdernas beroende av ismus?

>> Så det var en fråga om hemligt uppförande och inte beräkningen av antero-retrograd ERP ABC.
För en AV-anslutning är det mycket svårt att leda två på varandra följande excitationsvågor med ett intervall på mindre än 220 ms.
Samtidigt spelar detta dolda eller tydliga beteende ingen roll. AV-anslutningen kan bara inte bli upphetsad så ofta.

Om igen. Du mäter intervallet mellan exciteringar som kom in i AV-noden från olika sidor (anterograde och retrograd från atria och ventriklar) utan att veta vart de gick ovanifrån och nedan. Vilken typ av ERP kan vi prata om i en liknande situation? ERS ABC kan antingen vara anterograde eller retrograd, men inte bilateral (ERP VAASCHE.)

>> Men ändå, enligt min mening, är överdrivet genomförande av EPI i många organisationer ett allvarligt problem.
Så det är ett allvarligt problem.
För mig är det i allmänhet ganska förvånande att en sådan försummelse av en så värdefull och i vissa fall i allmänhet praktiskt taget icke-malign (för poliklinisk) diagnostisk metod.
Jag ser inte ett enda övertygande argument mot NPP hittills..
Alla argument kommer till
- eftersom vi inte gör det hemma, betyder det så, så det är värdelöst för andra.
- eftersom vi inte hittar någonting på våra NPP, så kan vi inte hitta någonting. (kanske för att du inte hittar det du inte gör?)
I allmänhet inte övertygande.
Kanske finns det andra argument.
Om P-vågen och extrasystolerna var det bara intressant att chatta, en uppvärmning för sinnet, så att säga, så finns det redan en allvarlig fråga.

Tja, om försummelse, det är du som blev upphetsad. Vi använder det ganska mycket, men enligt indikationer. Och viktigast av allt, i vittnesbörden, om resultaten av studien (till exempel PE EFI) kommer att påverka terapeutisk taktik. Hur många EPI: s nödläge genomförs i vårt land för förberedelser för att bedöma SU: s funktion? Jag är rädd för det mycket. Jag började detta runt 1991. Han gjorde sådana studier ungefär 800-1000 och ingen av försökspersonerna krävde implantation av ett ECS, alla fick diagnosen IVA, inget av resultaten av en EPI-nödläge hade någon effekt. Varför ska de göras om resultatet redan är känt. Jag vill betona att detta var i pre-Holter-eran. Det vill säga, det fanns ett par Oxford-stoppare vid Cardiology Research Institute, men de hängdes inte på förtjänster - de tog hand om dem. Och även med tillkomsten av PE-innehavare förlorade EFI för att bedöma sinusknutens funktion hos ungdomar och ungdomar sin mening helt.
Rykten om att vi inte hittar något hemma är något överdrivna (ungefär samma som informationen om att Cleopatra var en valutaprostituerad). Till exempel kan artiklar om våra resultat hittas i Bulletin of Arrhythmology. Detta är en typ av självreklampaus..

>> Jag tänkte till och med erbjuda en sådan indikator - mängden EFI per en, utförd enligt deras RFA-resultat.
Tja, inte alla arytmier som kan hittas vid NPP är underkastade RFA, många av dem behandlas medicinskt.
Dessutom, om du räknar RFA på antalet stoppare, kommer denna siffra att bli ännu lägre, mycket lägre. Detta är inte ett skäl att sluta genomföra XM-EKG.

Berätta för mig. Jag föreslår att man beräknar i vilken procentandel fall patienter med misstänkt paroxysmal takykardi, enligt resultaten av en EFI i nödsituationer, skickades till RFA. Jag lovar häromdagen att räkna och rapportera. Och vilka arytmier som orsakats under en EFI-akut behandlas medicinskt? Jag hoppas att inte paroxysmal takykardi och förmaksfladder? Då återstår bara AF. Självklart kan jag anta att patienten klagar över anfall av oregelbunden hjärtslag, som inte kan registreras på något sätt även med fler timmars XM eller användningen av händelseregister (det senare är osannolikt). I en stad där ambulansen troligen kommer att ankomma om ett par timmar och ta ett EKG, och patienten själv kan komma till mottagaren på närmaste sjukhus, innebär detta att anfallen inte varar mer än två timmar, de förekommer sällan och troligtvis inte kräver utnämning av AAT. Risken för tromboembolism är en annan historia.
När det gäller antalet RFA för den utförda XM, sa ingen att XM är den huvudsakliga metoden för att diagnostisera paroxysmal takykardi och utvärdera denna mycket mångfacetterade teknik endast från dessa positioner är förmodligen inte korrekt. Om vi ​​tar en bredare syn och ser hur många patienter efter XM har förändrats (eller inte har förändrats - vilket också har ett positivt resultat) terapeutisk taktik, visar det sig att de har ganska mycket. XM låter dig identifiera vad som är gömt bakom patientens klagomål (såväl som deras frånvaro), för att utvärdera effektiviteten och säkerheten för all annan behandling, inklusive RFA.

>> Och när, i frånvaro av hylare, PE EFI: er gör en nödsituation för att bedöma SS: s funktion, gillar jag inte aktivt den.
Med all min brinnande kärlek till Holter-övervakning, med all min förståelse för värdet av denna studie och dess brist på alternativitet, verkar det i vissa fall för mig att det finns en omprövning av dess förmågor och en underskattning av andra metoder, särskilt NPES.
Varje metod har sina för- och nackdelar, dess kapacitet, dess indikationer.
Så.
I förhållande till DSU är NPES en oberoende diagnostisk metod.
Med andra ord, det finns fall när det med flera 1-2-3 dagliga Holters finns det ingenting. Och på NPP finns övertygande data (till exempel asystole i mer än 3 sekunder).
Detta faktum återspeglas i rekommendationen för stimulering..
1) EFI listas bland diagnostiska metoder vid undersökning av patienter med DSU
2) Det finns en indikation för implantation av ECS för patienter i vilka synkope inte hittade förklaring (inklusive på Holter), men det finns avvikelser i EFI. (Bevis av klass IIa, bevis C).
Detta innebär att om en EFI inte används hos en sådan patient, så kommer han inte att hitta indikationer för permanent ECS och han kommer inte att få full behandling.
Tja, rekommendationerna för användning av EFI har också ett avsnitt om studien av SU: s funktion. Det finns en ganska bestämd indikation på möjligheten och användbarheten av att använda denna metod, tekniken beskrivs i detalj. Klass I och II avläsningar.
Dessutom, med PE EFI, finns det ytterligare bonusar i form av information om ledningsförmågan hos AV-anslutningen. Detta är nödvändigt för att fatta beslut om regimen för kontinuerlig pacemaker. Med grimma är denna information inte.

OK, låt oss göra det i ordning. Vi fokuserar på de kliniska rekommendationerna 2011. Nu ska jag skanna dem, bifoga och fortsätta.

# 2 M. Medvedev

Här är en genomsökning av rekommendationerna. Varken i själva rekommendationerna eller i den föregående texten existerar ordet "transesophageal"; ingenting sägs om läkemedelsnervation (MD). Under tiden tillåter PE EFI utan MD (med en atropin) oss att identifiera SSSU i 43% av fallen, och det är rätt att säga att det inte är i 18%. PE EFI med MD fungerade som verifiering. Det är verkligen inte bra att citera dig själv som en älskad men ändå. Och vad är MD nu, om det inte finns någon ampull propranolol på länge?
Därför, ja, indikationen på klass I är utan tvekan. Vem annars skulle förklara vad som är grundligt, är det med skänkel eller utan? Med min djupaste respekt för författarna till dessa rekommendationer förstår jag inte riktigt vad klass II (varken a eller b) är och jag är inte redo att diskutera den. Men med klass III är allt i ordning.
Tja och om VVFSU i 3000 ms mottagna vid EPI-läge utan MD. Det bevisar verkligen att patientens symtom är exakt associerade med sinusnoden. Och om du gör en jämförelse med synkopiska tillstånd orsakade av medicinska procedurer. I allmänhet kan det bara finnas en verifiering. Efter att ha placerat patienten med symptomatisk dysfunktion av SU, implanterar du honom med ett bra stimulant, programmerar med en tillräckligt låg frekvens och ser om han måste arbeta.

>> Kanske tack vare trapptesterna under 12-kanals XM. Men jag har definitivt de senaste tio åren, om jag gjorde det, inte mer än ett par IT.
Beträffande det ischemiska testet av NPES.
Jag säger inte att alla patienter ska genomgå VES istället för VEM.
Jag bekräftar att om det finns kontraindikationer för VEM (det är inte viktigt absolut eller relativt) så är det nödvändigt att genomföra ett NPES.
Därför att
- NPES IT i känslighet och specificitet är lika med prover med verklig fysisk aktivitet.
- Standardiserad och reproducerbar (till skillnad från XM ECG).
- Säkrare än VEM.
Beträffande användningen av XM EKG för diagnos av koronar hjärtsjukdom:
Om vi ​​talar om den klassiska angina av ansträngning, så det XM EKG i allmänhet som en metod inte beaktas. Det finns inte i rekommendationerna (och i allmänhet är det klart varför).
Samtidigt anges NPP tydligt där.
Om vi ​​pratar om någon typ av koronar hjärtsjukdom i allmänhet, kan indikationerna vara
- variant angina (här är det praktiskt taget obestridd)
- asymptomatisk ischemi
- stum ischemi med en befintlig positiv VEM
- prognos vid infarkt

I avsnittet om inte CHD utan själva XM ECG-metoden indikeras det att ja, det kan användas som ett alternativ för personer som inte är kapabla att utföra lasten, men inte mer än ett alternativ (snarare än en full ersättning för andra metoder som VEM och NPES) och samtidigt betonas ganska styva sådana. kriterier - antingen en samband med smärta eller en förändring i ST bör vara minst 2 mv.

Beträffande ischemiska tester (IT). Deras beteende med kontraindikationer för VEM eller löpband är helt motiverat. Först när patienten vägrar erbjudanden som "Mormor, kommer du att trampa tills du förlorar hjärtfrekvensen eller." Du kommer med en lockande formulering om IT bättre än jag. När det gäller hölster, tyvärr utvärderar de tyvärr alla ST-segmenthögar "till högen" och knådar positionella, takykardiska, sekundära och iskemiska. Därför de dåliga resultaten. Incartas grundande far Viktor Mikhailovich Tikhonenko försvarade två avhandlingar om detta ämne, och han var inte ensam. Med lämplig skicklighet och när man använder laster under CM-kursen uppnås ganska adekvata resultat, om exempel behövs är jag redo att ge. När det gäller rekommendationerna om XM har de inte granskats på många år och är hopplöst föråldrade.
Mina IT-attacker är faktiskt relaterade till följande. Det är ingen hemlighet att det finns centra som i stor utsträckning är inriktade på att tjäna ”högteknologiska” pengar. I ett sådant regionalt eller regionalt centrum sker hela den diagnostiska processen för öppenvård på en dag (nämligen en dag, inte en dag). Patienter anländer på morgonen, de undersöks snabbt och kandidater för stenting och CABG väljs. Här, med en IT-tidsgräns, kan vi inte ersätta. Låt oss bara komma överens om att detta inte är medicin, utan företag. Men vi handlar fortfarande om medicin.

Nåväl, svarade på alla frågor på Yuri_K: s näst sista meddelande från ämnet "Parasystole." Jag hoppas att jag var övertygande och korrekt. Det är olyckligt att många som inte har möjlighet att delta i denna diskussion inte går med oss. Jag kommer att försöka svara på följande frågor imorgon.

# 3 M. Medvedev

Jag svarar på Yuri_Ks sista meddelande från parasytolens ämne. Naturligtvis borde det ha gjorts av Yu.V. Shubik, men det är osannolikt att han kan svara de närmaste dagarna. Dyuzhe upptagen.

>> Sedan kommer han med matyuky att dra patienten från bordet och skicka honom hem för arytmi. Och med rätta!
Väldigt färgglatt. Tydligen "skriven från naturen".
Naturligtvis är det inte det första som ingripit.
Detta är bara som en sista utväg.
Men i princip finns det chanser att de kan vara synd (på sitt eget huvud).
När allt kommer omkring finns det fortfarande stimuleringskartläggning. Ja, och du kan försöka förutsäga invasionen av arytmi. Jag tror att de fortfarande behöver ställa en fråga, och jag tror att de kommer att låta NEJ men inte kategoriskt (NEJ) och lite tveksamma.
Men ja, 8000 om dagen räcker inte, och inte ens varje dag...

Jo, här kommer Yuri_K och han själv till slutsatsen att det inte finns någon chans. Ingen kommer att jämföra resultaten av stimuleringskartläggning med ett gammalt EKG och genomföra RFA i frånvaro av ZhE.

>> För det andra, om rytmestörningarna är idiopatiska, för vilken pepparrot ska han förskrivas antiarytmika, och till och med en kombination av 2. Enligt min mening - omänsklig.

Till och med en b-blockerare? Arytmi är symptomatisk. Försök inte ens hjälpa patienten som kom till läkaren för frälsning från motgångar. När allt kommer omkring kommer patienten att gå till psykiker eller andra läkare. Och en av dem (som är smartare) kommer blint att utse honom antingen en b-blockerare eller cordaron. Och patienten är bättre. Och vi kommer att stanna i kylan.

Är betablockerare antiarytmika? Och hur ska vi utvärdera effekten av denna terapi? Och varför ska en person med flera dagars extrasystol per år hela tiden ta AARP, särskilt cordarone? Jag skriver detta trots min brännande kärlek till detta läkemedel och insikten att detta är den mest effektiva AARP för de befintliga. Men detta är inte en anledning. Det verkar för mig att verkligen, om en person har en symptomatisk ZhE i flera dagar om året, och dessa symtom inte sjunker till en acceptabel nivå under påverkan av till exempel lugnande medel, välj honom ett läkemedel att ta dessa dagar. I avsaknad av en organisk patologi i hjärtat, kan dessa vara förstklassiga läkemedel (jag skulle börja med allapinin eller propafenon), du kan också prova sotalol, men inte cordarone med sin långa mättnad och ännu längre eliminering. Men till och med en så kort regim att ta AAP måste genomföras för första gången under Holter-kontroll för att inte ha en arytmogen effekt. Tänk om detta är den sällsynta Brugada, som efter att ha tagit propafenon kommer att blomstra i all sin härlighet? Det är sant att du behöver en 12-kanals grimma. Tja, eftersom vi pratar om cordaron, en sådan fråga. Och hur ofta använder vi cordarone, och inte något liknande det. I vårt centrum, i 100% av fallen. I staten institutioner, känner till beslutsmetoden för anbudsinfordran. När jag förberedde föreläsningar hittade jag nyligen ett par intressanta artiklar om detta ämne. Här är en av dem.
Article_1.pdf 198.41 Kb 4079 gånger nedladdade
Senare kommer jag att hitta och bifoga den andra. Det verkar för mig att detta är viktigt, men om du projicerar farmakoterapi i allmänhet.

>> Förresten, indikationerna för PEFEI anges exakt i samma rekommendationer som handlar om endokardiell EFI. Och dessa vittnesmål är uppriktigtvis glesa.
Där gäller ett helt kapitel om indikationer för EFI och flera avsnitt till fullo för PE EFI.
Dessa är de avsnitt som rör DSU, PAVURT, takyarytmier med WPW, delvis TP.
Enligt min mening är detta inte lite.
Med PAVURT och WPW, i allmänhet, finns det ingen acceptabel ersättning.
Och när du studerar DSU kan du få ytterligare information om konduktiviteten för AV-anslutningen.
Detta är viktigt när du väljer ett stimuleringssystem (en eller två kameror)
Och vi får inte den här informationen från XM EKG.

Så om WPW och alla vanliga takykardier, liksom att stoppa förmaksfladder, argumenterar ingen. Men bara det. Allt annat är mer troligt ett undantag från regeln än en regel. Ja, hos en patient med symptomatisk DSU är det som regel värt att få en elektrod och bestämma Wenckebach-punkten. Detta är högst 20-30 sekunder av stimulering. Ingen försöker jämföra Holter och PE EFI. Dessa är komplementära tekniker. Förresten, med XM, kan tecken avslöjas som säger var du ska placera elektroden. Om du till exempel ser blockerade förmaks extarsystoler med ett dragintervall på mer än 400 ms eller förmaks takykardi med en hjärtfrekvens 120 och 2: 1, är det tydligt att AAI-stimulatorn inte kommer att fungera. Och tvärtom, förmaks takykardi med en puls på 180 med normal AV-ledning (hur det skiljer sig från akut ECS) kommer att säga att du kan sätta AAI. Under lång tid har jag utvecklat formeln "Loafer är framstegets motor." Jag gillar verkligen inte att göra meningslöst arbete, speciellt inom medicin, att ge smärtsamma upplevelser till patienter.

>> Om "iskemiskt test" är också på något sätt konstigt att höra.
Ja, den normala normala metoden som nämns i alla manualer och rekommendationer..
Säkrare än VEM, lika med det i diagnostiska funktioner, med ytterligare bonusar i betydelse av information om arytmier.
>> Men stress?
Om testet med dobutamine och i jämförelse med NPES:
- högre invasivitet
- sämre kontrollerad
- sämre standardiserad
- sämre reproducerad
- visualiseringsproblem (om fönstret är dåligt eller saknas).
- högre subjektivitet (mycket beroende av upplevelsen av en ultraljudsskanning)
>> Utan att gå in på detaljer är en väsentlig del av de kontraindikationer som citeras av en kollega långtgående.
Samtidigt vill jag ha mer information. Vad är deras förmåga exakt? Bland hjärtpatienter är de som är lämpliga för någon av kontraindikationerna för VEM-procentandelar av reklam 20 eller till och med 30.
>> Jag gillade särskilt "avvisning av stresstestet." Ja! Men på transesofagusstimulering, gick han med glädje!
När jag pratade om att det finns patienter som föredrar NPP istället för VEM, skämtade jag inte och överdrev inte. Naturligtvis är de inte många men de är verkligen.
>> För att vara ärlig, kommer jag inte ens ihåg förra gången jag torterade patienten på detta sätt.
Tja, om du pratar om plåga, låt oss avbryta gastroskopi, blodprov, injektioner och allt annat som görs utan bedövning och samtidigt orsakar smärta.
>> Även om jag upprepar förstår jag att det är lättare för oss, för i vilket fall - till koronarografi utan problem.
Om koronarografi skickas utan verifiering bör antalet "tomma" kranskärl vara mer än 30% (30% är oundvikliga fel i patientvalet på grund av stresstestens specificitet)
Varken större eller mindre operationer kommer att följa sådan koronarografi, spelar det ingen roll. Det här är statliga pengar ner i avloppet. Ja, och koronarografi är inte en så ofarlig studie för patienten jämfört med till exempel VEM, för att inte nämna NPV.

Jaja. Jag skrev redan mycket om IT. Jag repeterar. Endast om det finns verkliga kontraindikationer för belastningarna. När det gäller "tom kranskärl", kan du också vila och räkna. Sanningen är inte lika snabb som det "tomma" nödläget EPI. Men även utan beräkningar kan jag säga. Eftersom vi alltid tar patienter med koronar angiografi villigt är denna procentsats minimal. Ja, det finns tillfällen då vi hänvisar patienten för koronarangiografi och förutsäger ett negativt resultat. Men det här är en helt annan konversation. Vid en tidpunkt, för diagnosen koronar hjärtsjukdom, var jag tvungen att göra mer än hundra olika tester. Och förkylning, och med dipyridamol, och med ergonovin- och iskemiska tester och till och med prover med ATP. I grund och botten igen i pre-Holter-eran. Ofta gjordes allt detta i följd för en patient. Så jag kan ganska jämföra informationsinnehållet i dessa tekniker. och jämför med bara en grundlig samling av klagomål, medicinsk historia. Och det visar sig att allt i slutändan vilar på medicinsk erfarenhet och intuition.

Transesofageal ekokardiografi - vad är det?

2009-10-06 23:21 Svara på meddelandet Transesophageal EchoKG - vad är det? användare Bakasa

Om du någonsin haft FGS eller duodenal-ljud, bör transesofageal ECHO KG inte orsaka något uttalat obehag.

Naturligtvis är en transesofageal undersökning inte tekniskt lika genomförbar som transthoracic; transesofageal undersökning är redan halvinvasiv till sin natur. Därför bör dess genomförande alltid föregås av en grundlig transthorakisk undersökning. Transesophageal ECHO KG är mer informativ när det gäller diagnos av infektiös endokardit, förmakstrombos i vänster, en mer detaljerad utvärdering av hjärtfunktion och anatomi av hjärtventilapparaten.

Relativa kontraindikationer för studien är sjukdomar i matstrupen: maligna neoplasmer, matstrupen i matstrupen, fistlar, strängar, åderbråck i matstrupen, matstrupen med systemisk sklerodermi, blödning från övre mag-tarmkanalen. Inom 4-6 timmar före studien bör patienten svälta. Avtagbara tandproteser och nasogastriska prober för utfodring bör tas bort..

Före studien administreras lugnande medel (till exempel diazepam från 2 till 5 mg) och ibland narkotiska smärtstillande medel intravenöst: det senare förbättrar toleransen för proceduren, men är potentiellt farlig för lungsjukdomar, och därför bör de förskrivas med försiktighet. Med försiktighet bör antikolinergika också förskrivas (atropin 0,2–0,5 mg intravenöst) för att minska salivutsöndring. För att minska gagreflexen utförs ytlig faryngeal anestesi (lidocaine aerosol 10%). Med transesofageal ekokardiografi är den ännu mindre, eftersom patienter med någon spatologi i matstrupen inte utsätts för forskning. Andra komplikationer av transesofageal ekokardiografi inkluderar: förmaks- och ventrikulära arytmier, vagala vaskulära reaktioner, hypoxemi. Vid förskrivning av lugnande medel är deras individuella intolerans inte utesluten.

Tro är en oas i hjärtat som en tänkande husvagn aldrig når.

Hjärtfrekvensstörningar

Relaterade och rekommenderade frågor

9 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om ditt problem är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren ytterligare en fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, barnkirurg, dietkirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokultur,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,63% av frågorna..

takykardi

Vårt val

I strävan efter ägglossning: follikulometri

Rekommenderat av

De första tecknen på graviditet. Opinionsundersökningar.

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Symptoms of Pregnancy, 13 september 2019

Rekommenderat av

Wobenzym ökar sannolikheten för befruktning

Rekommenderat av

Gynekologisk massage - en fantastisk effekt?

Irina Shirokova publicerade en artikel i Gynekologi, 19 september 2019

Rekommenderat av

AMG - Anti-Muller hormon

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Analys och undersökningar, 22 september 2019

Rekommenderat av

Populära ämnen

Upplagt av: Enma13Ai
Skapad för 22 timmar sedan

Inlagd av: Raxalana
Skapad för 7 timmar sedan

Inlagd av: Gretta25
Skapad för 10 timmar sedan

Upplagt av: Пузюха
Skapad för 19 timmar sedan

Inlagd av: Taylor_99
Skapad för 8 timmar sedan

Inlagd av: Dasha0404
Skapad för 19 timmar sedan

Inlagd av: Diin
Skapad för 23 timmar sedan

Inlagd av: Mayka
Skapad för 20 timmar sedan

Upplagt av: rijolda
Skapad för 12 timmar sedan

Upplagt av: Bunny //
Skapad för 6 timmar sedan

Om webbplatsen

Snabblänkar

Populära avsnitt

Materialet som publiceras på vår webbplats är för informationssyfte och är avsett för utbildningsändamål. Använd dem inte som medicinsk rådgivning. Att fastställa diagnosen och valet av behandlingsmetoder förblir det exklusiva privilegiet för din läkare!

Visa fullständig version: Takykardi efter avbrott (140 bpm)

Hej, jag skulle vilja ställa en sådan fråga. Någonstans från klass 10-11 började jag känna bröstsmärtor och en stark hjärtslag. Jag gick till kardiologen mer än en gång, gjorde EKG, eko kg, vände cykeln, de sa att allt var bra, det är bara nerver.

Efter universitetet började mitt hjärta vara intermittent, eftersom jag senare fick reda på extrasystoler, med detta passerade jag också ett par kardiologer och neurologer, gjorde en diagnos av.

Sedan läste jag på internet vad det är, jag insåg att jag hade panikattacker och min karaktär var orolig misstänkt och så vidare.

Därefter började hjärtslag: efter ett par avbrott i rad (antingen frysning eller sammandragning) börjar hjärtat slå våldsamt, som en attack, cirka 140 slag per minut. Attacken försvinner vanligtvis efter anaprilina. 10-15 minuter.

Gjorde två gånger, gjorde halter återigen ett ekg, ett eko, vridet bra. Under undersökningarna, det maximala som var - extrasystol 1 eller 2, på grimma + takykardi. Och dessa avbrott, sedan ett hjärtslag, hade jag inte under undersökningarna som sådana. Dessutom drog ECHO uppmärksamhet - prolaps av mitralventilen i den första graden, de sa att på grund av det kan det finnas arytmier.

Läkaren sa efter undersökningar av den senare att göra en NPES. Fråga vpv-syndrom.

Jag läste på Internet, de skriver att med syndromet finns det en möjlighet till plötslig död, någon form av ventrikelfeber med 500 slag per minut och så vidare. Även om kardiologer säger att han inte borde dö, lugnar det mig inte på något sätt.

Nu går jag hela tiden i väntan på nästa attack och jag tror att det kommer att bli det sista. Det finns ingen stämning, jag är rädd att gå ut, jag vet inte vad jag kommer att göra om en attack börjar på gatan, eftersom mitt tillstånd är väldigt dåligt, jag kvävs, får panik etc..

Jag ringde en ambulans flera gånger redan, de kom 20 minuter senare, snabbast efter attackens början. På EKG, bara sinus takykardi.

Nyligen har jag en attack av hjärtslag efter ett avbrott eller komprimering av hjärtat ett par gånger i månaden.

Berätta hur farliga är dessa attacker av takykardi efter sammandragning eller avbrott? Hur troligt är döden? Och vad ska man göra med dem? Jag fick bara en tablett anaprilin ordinerad under en attack och det var allt.

De utsåg mig också till NPP, men på något sätt kan jag fortfarande inte besluta om det. De berättade hur det går och att proceduren varar en halvtimme..

Finns det några komplikationer efter NPES? Kan det bli värre efter det här förfarandet? När allt kommer omkring framkallas faktiskt arytmi av strömmen.

Och en annan fråga, kan osteokondros eller magproblem ge denna arytmi? GERD hittades i magen

P.S. Efter läkarens senaste besök hittade hon en post på kortet som jag alltid har varit med mig sedan 2000. Jag minns exakt att någonstans i den här åldern de gick till berättelsen om bröstsmärtor, undersökningar genomfördes också.

Jag publicerade ett arkiv på molnet med fotot av senaste EKG-hotletekon: [Endast registrerade och aktiverade användare kan se länkar]

så ett foto saknas på haltern, här är det: [Endast registrerade och aktiverade användare kan se länkar]

Transesofageal elektrofysiologisk hjärtundersökning (CPEPI)

Under de senaste åren har metoder för att undersöka hjärtat nått en aldrig tidigare skådad höjd. Analys av hjärtat med elektrokardiogram och andra externa metoder är inte längre så relevant. Liksom i gastroenterologi används transesofageala metoder för diagnos av hjärt-kärlsjukdomar. Vad är transesofageal elektrofysiologisk undersökning av hjärtat (CPEFI), vem det visas och hur det utförs, kommer du att lära dig av den här artikeln.

Vad det är?

CPEFI är en funktionell diagnostisk metod som används för att bestämma tillståndet i hjärtledningssystemet. Det låter dig bestämma om detta system fungerar normalt och hjälper också till att diagnostisera dess störningar. CPEFI upptäcker arytmier och hjälper till att klargöra deras egenskaper som är nödvändiga för korrekt behandling. Således är CPEFI en metod för icke-invasiv diagnos av hjärtrytmstörningar.

Hur man förbereder sig för studien?

Enligt läkarens recept måste antiarytmiska läkemedel avbrytas någon tid innan studien. Cordarone avbryts på tre veckor, de flesta andra antiarytmika - en vecka före ingreppet. På två dagar avbryts nitrater, med undantag av nitroglycerin för att lindra anginaattacker.

Undersökning utförs på tom mage. Patienten bör ha ett lakan och en handduk med sig, liksom ett öppenvårdskort med data från tidigare studier (elektrokardiografi, daglig övervakning av elektrokardiogrammet). På undersökningsdagen kan du inte dricka starkt te, kaffe, rök. Detta kan resultera i ett förvrängt testresultat..

CPEPI utförs på poliklinisk basis, vid avdelningen för funktionell diagnostik. Studiens varaktighet är cirka 30 minuter, en analys av resultaten från en funktionalist ger i slutet av förfarandet.

Hur är studien?

Patienten läggs på en soffa utan kudde. I vissa fall utförs lokalbedövning av roten på tungan och bakväggen i svalg med en lösning av lidokain eller dicain. Ofta används dock inte anestesi på grund av risken för en allergisk reaktion på dessa läkemedel.

En steril elektrod sätts in i patientens matstrupe. Vanligtvis utförs det genom näsan och nasofarynx, mindre ofta genom munnen. När elektroden sätts uppmanas patienten att svälja. Sonden som används för HEPEI är tunn, introduktionen i de flesta fall åtföljs inte av några svårigheter. Elektroder är fästa vid bröstet för att spela in ett elektrokardiogram..

Sonden sätts in på ett djup av cirka 40 cm till den plats där hjärtat ligger närmast matstrupen. Efter introduktionen av elektroden registreras ett kardiogram, och sedan börjar svaga elektriska impulser passera genom den till hjärtat, vilket ökar frekvensen på dess sammandragningar. I det här fallet kan patienten känna något obehag, brännande, stickande bakom bröstbenet. Detta är en normal reaktion..

Läkaren observerar patientens elektrokardiogram och drar slutsatser om tillståndet i hjärtledningssystemet och förekomsten av arytmier. Under studien kan hjärtattacker utlösas, men de kontrolleras fullständigt av läkaren och om nödvändigt omedelbart stoppa.
I slutet av studien avlägsnas elektroden från matstrupen, patienten väntar vanligtvis läkarens åsikt och går till en kardiolog.

Esp hjärtan recensioner

Tyvärr sa läkaren inte det exakta namnet på metoden. Jag försöker senare att fråga på kliniken, men jag ville fortfarande veta hur obehagligt det kunde vara. Här är precis vad jag hittade på Internet:

De flesta arytmier kan diagnostiseras och differentieras med kliniska och elektrokardiografiska tecken. Ibland krävs en speciell elektrofysiologisk studie (intra-hjärt- eller intraesofageal elektrografi med stimulering av ledningarna i delar) som utförs vid specialiserade kardiologiska institutioner.
Och vidare:
http://medbook.medicina.ru/chapter.php?id_level=76


Vi gjorde ett kardiogram (stående, liggande, efter fysiska övningar), en ultraljudssökning upprepades på sjukhuset, daglig övervakning utfördes. Men, som jag förstår det, vi behöver speciella test för att upptäcka arytmier och utesluta diagnosen paroxysmal takykardi (som jag hoppas fortfarande saknas) samt kontrollera hjärtans arbete under träning. Barnet klagade aldrig, även om ett år har observerats av en kardiolog. Förra gången som läkaren själv erbjöd oss ​​ett sjukhus (som jag vägrade, i hopp om att göra forskningen mot en avgift, men på poliklinisk basis) eller en konsultation, vilket ledde till att vi fortfarande fick ett kort. gren. Men som jag förstod känner inte alltid patienten sig illa i vårt fall. Jag vet inte om det är värt att tortera ett barn eller inte. Jag kommer inte att fråga någon - ingen har hört talas om en sådan studie.

En frysvätska sprutas i halsen och framåt. Tanken är att göra det snabbt, för de tar bort den på kassetten. Men jag fick den inte, min hals fryst inte alls (men de som kom framför mig, och barnen har också bra). Och här kunde jag inte :(. Och fortfarande sätter de in en så liten sak i munnen att tungan inte skulle störa.

Tack för svaret. Läkaren sa att det tar 40 minuter. Om möjligt, skriv mer i detalj, jag förstod inte dina känslor helt: är det smärtsamt eller bara obehagligt? Har du inte gjort det? Ser det ut som fibrogastroskopi som sväljer en sond? Obehagligt produktionsmoment eller ytterligare manipulationer också? Och är det inte farligt alls? Det beskrivs på något sätt skrämmande:

Kärnan i metoden består i en kontrollerad ökning av antalet hjärtkontraktioner (HR) genom att införa en konstgjord rytm genom elektrisk stimulering av förmaket. För detta används en flexibel bipolär elektrodkateter, som införs genom näsan eller munnen i matstrupen till ett djup av ungefär 45 cm och ställs in på förmaksnivån. Elektroden tillåter dig att registrera det intraesofageala EKG, därför, när den installeras, styrs de av utseendet på den maximala amplituden av P-vågen i matstrupen EKG.

En kontrollerad ökning av hjärtfrekvensen ökar hjärtats arbete betydligt och behovet av myokardium i syre, vilket under förhållanden med begränsat koronar blodflöde hos patienter med kranskärlssjukdom kan leda till utvecklingen av ett angina angina pectoris och / eller uppkomsten av ischemiska förändringar på ytan EKG.

Efter registrering av det initiala EKG i 12 leder börjar transesofageal elektrisk stimulering av hjärtat. När man når en stabil hjärtfrekvens på 100 slag / min höjs den pålagda hjärtfrekvensen stegvis (var 1–2 minut) med 15–20 slag / min. Med god tolerans för provet och frånvaron av ischemiska förändringar på EKG uppnås en puls på 160 slag / min, med en sådan hjärtfrekvens under 10 minuter, varefter pacemakern stängs av, återställer den ursprungliga sinusrytmen (http://medbook.medicina.ru/term.php ? bokstav = C & id_term = 7). Naturligtvis kan transesofageal elektrostimulering av hjärtat avslutas "för tidigt" när kliniska eller / och elektrokardiografiska tecken på myokardiell ischemi uppträder.

Testet med NPES utförs under konstant övervakning av EKG på oscilloskopets skärm, blodtrycksnivå och patientens tillstånd. EKG registrerades i slutet av varje minut av studien.

Esp hjärtan recensioner

Han besökte kliniken för första gången. Jag gillade hastigheten på pappersarbete, utnämningen av läkare (jag hade flera specialister: gastroenterolog, kardiolog) och fick blodprover. Bekväm atmosfär, vänlig personal! Du kan få hjälp för både vuxna och barn. Läkare är specialister på hög nivå. Jag vill uttrycka separat stort tack till ledaren, breda Yulia Vyacheslavovna. Rykten om att ditt center har hög professionalism har lönat sig fullt ut. Jag önskar er framgång i allt!

Jag rekommenderar den här kliniken till alla!

Julia Vyacheslavovna! Jag har observerat dig länge, nästan från början av skapandet av centrum. Jag vill verkligen uttrycka min tacksamhet och uppskattning till dig för ditt tålamod, den högsta professionalism, känsliga attityd och individuella inställning. Efter varje besök hos dig och ett noggrant urval av behandling försvinner all rädsla och ångest. Och livet verkar inte alls dåligt. I framtiden hjälper dina rekommendationer och möten dig snabbt att hantera sjukdomen. Jag vill också uttrycka min tacksamhet från vår stora familj. Julia Vyacheslavovna! Du är en husläkare för oss och centret är en familjeklinik. Tack till hela personalen i centrum: till läkare för deras professionalism, för välkoordinerat arbete och varm atmosfär; modern utrustning, effektivitet och komfort för service; Omsorgsfulla och uppmärksamma administratörer är centrumets kännetecken. Julia Vyacheslavovna, grattis till öppnandet av ett nytt centrum. Du utvecklar, blomstrar och uppnår en hög kompetensnivå. På vår familjs vägnar gratulerar vi hela teamet i det breda hjärtmedicinska centret till det kommande nyåret! Låt lycka, kärlek och omsorg omge dig och sorg och problem går förbi dig. Med djupaste respekt och kärlek, familjen Kuznetsov-Lomakin.

Vi spelade in det på en ultraljud, men gjorde det inte, eftersom specialisten inte kunde se om det fanns ett gap i ligamentet efter operationen. Endast tid och nerver. Administratörer kan inte konsultera och acceptera ansökan. Varför spela in alls!

Jag har ett återfall efter operation på min hand v-finger, skär av extensor extensors, fingret är kraftigt inflammerat och rör sig inte.

De tar pengar från människor.

Idag var jag i detta centrum, gick till Shirokikh arytmolog, tack för hennes inställning, naturligtvis, sätta diagnosen i fråga och behandling, naturligtvis, hon föreskrev inte, allt var bra, men i slutet av kassan fick jag höra att priset var 7900, även om det ursprungligen de sa 4000. Detta är ren bedrägeri, jag var väldigt missnöjd med detta, att hon ordinerade mig behandling, jag måste lämna över 10 tusen tester och vara säker på att köpa en sådan apparat som kan fånga arytmier, det kostar förresten 12 ton. Jag var inte nöjd, efter det känner jag inte att åka någonstans för behandling.

Värdera inte deras kunders tid.

Väntade på en tid hos doktorn i en timme. Bara för att skriva en riktning på en dropper. Innan jag ringde sa de att du kan komma upp när som helst och varnade inte för att du kanske skulle behöva vänta. Som ett resultat gjorde dropparen inte det. Jag hörde inte en ursäkt. Endast missnöjd: "Tja, du måste vänta, det finns en annan patient" - från administratören. Jag har aldrig stött på en liknande inställning på en betald klinik.

Var i en reception med Julia Vyacheslavovna. Väldigt Nöjd. Jag kommer att skriva i detalj. På mottagningens första dag gjorde de två kardiogram (ett efter att ha cyklat på en stillastående cykel), godkänt omedelbart testen och satt på Halter. Till en början verkade det som mycket saker. Men! Nästa dag berättade läkaren i detalj varför varje analys gjordes, ultraljud etc. Resultatet av varje indikator diskuterades i detalj. Jag betalade ingenting för den andra möten (det är värt att notera att hon pratade i 30-40 minuter). Det viktigaste och viktigaste för mig var det faktum att läkaren inte hade bråttom att behandla läkaren! Hon målade i detalj fysiska övningar, andning, kost! Och det är allt! Hon sa att det är viktigt att göra allt och efter 3 månader i receptionen! På det här området (vi talar om kardiologi) har jag ännu inte träffat en läkare mer professionellt! Rekommendera!

Idag var jag på en mottagning med en kardiolog Ekaterina Konstantinovna, hon tittade på mina tidigare undersökningar, beordrade att genomgå ytterligare undersökningar, av vilka jag kunde gå igenom omedelbart, resten av flickans möten i receptionen jag skrev till och hämtade en bekväm tid. Jag gillade läkaren, uppmärksam. Innan detta besökte de barnläkaren Ivanova, var glada, så de beslutade att kontakta en kardiolog här. Hittills är allt bra!

Vi hittade en klinik på Internet enligt recensioner, jag behövde en kardiolog. De ringde på den angivna telefonen, flickan berättade i detalj vad vi kan komma igenom och inriktade på kostnaden, vi registrerade oss och anlände den utsedda dagen. Det är svårt att hitta dem. Det första intrycket av kliniken är att de är mycket bekväma, kliniken är ren. De gick enligt sin tid, läkaren var mycket uppmärksam i receptionen, tittade på de dokument som vi hade, beordrade att genomföra undersökningarna, som vi inte hade. Jag gillade också att läkaren gav henne telefonnummer, plötsligt har vi frågor så att vi omedelbart kan lösa dem. Vi ångrade inte att vi kontaktade dem!

Vi bor i Podgorny, och i förhållande till andra kliniker är detta centrum närmast oss. Det enda, för första gången var det mycket svårt att hitta en klinik. Jag körde på Yandex-navigatorn och han visade fel väg. Om du går genom gårdarna, är ibland gallerna stängda där. Det fanns också en parkeringsfråga, tror jag, som överallt. Vi hittade kliniken på Internet för bra recensioner. Jag har varit där flera gånger. Allt passar mig. Vände sig till uzist när magen värkade. Läkaren tittade på mig i rad. Jag var också hos gastroenterologen. Hans mottagning varade mycket länge. Han skrev ut möten som hjälpte mig. Innan dess behandlades jag på en annan klinik i ett år, och ingenting hjälpte mig. När gastroenterologen sa till mig att ta testerna, efter 15 minuter, när de togs, var resultaten redo. Jag tog blod- och urintest. De tar inte blod där. Jag kom till en hudläkare med en mullvad. Jag gillade verkligen att läkaren tittade på henne med en speciell enhet och sa att hon kan klippas, hon är godartad. Förra gången min man åkte till kliniken. Han behövde en neurolog för att ge honom en dropper. Faktum är att han redan var hos en annan läkare för sex månader sedan, och han tappade riktningen för dropparna. Han förnyade receptet. Han pratade om sitt problem, vilka är hans MR-resultat. Han gick in på neurologkontoret tio minuter senare. I receptionen blev han sjuk av press. Läkaren gav honom piller och allt hon behövde berätta. Jag gav honom en preliminär diagnos. Om något blir sjukt, kommer vi till den här kliniken igen. Voronezh har genomsnittspriser här, överallt, enligt min mening, samma sak.

Vi besökte "Wide Hearts" igår med barnet och var nöjda. När du kommer in, ler administratörerna omedelbart åt dig, centret är mycket rent, stämningen är mycket trevlig. Jag är bara glad över läkaren, vi var hos barnläkaren, hon är väldigt uppmärksam. Tack, vi kommer till dig mer än en gång!

Tack så mycket för att detta medicinska centrum finns. De bästa läkarna i Voronezh! Vi har besökt dig som familj i 6 år. Tack till Belyansk Marina Vyacheslavovna och Broad Yulia Vyacheslavovna. I ordets verkliga mening räddade de oss. Tack för din professionalism och känslighet. Jag önskar er all god hälsa och lycka till. tacka.

Den fantastiska professionalismen hos personalen på denna institution orsakar uppriktig bedrövning. En brådskande referens behövdes för barnlägret med standardanalyser (analys för ovoid och hymenolepidos). På telefonen rapporterade administratören glädjande att allt var rätt - en uttrycklig analys för hymenolepidos kommer att göras inom en timme. Röstade beloppet. Vi anlände genom hela staden för att höra att en sådan analys inte görs i kliniken, men de gör skrotningar för enterobios under dagen. Tja, vad är det? När allt kommer omkring är båda orden relaterade till maskar och slutar till och med "-oz". Vem som helst skulle naturligtvis förvirra. *

Medicinska centret "Wide Hearts" ger hjälp på en hög, professionell nivå. Jag blev ännu en gång övertygad om detta genom att kontakta läkaren c.m. Isaev A.V. Inom tre dagar hanterade läkaren på mästerlig nivå akut laryngit och gav tillbaka min röst. Min familj och jag behandlades på olika kliniker i vår stad, Moskva och till och med utomlands. Och varje gång är vi övertygade om att nivån på medicinska tjänster i centrum av "Wide Hearts" inte är sämre än de mest berömda klinikerna. Tack till huvudläkaren Shirokikh Yu.V. och hennes underbara läkare för deras engagemang och engagemang. Vi älskar och värdesätter dig. Om du vill ha högkvalitativ medicinsk vård, vänligen kontakta läkarna på Wide Hearts Medical Center! Med vänlig hälsning Svetlana Viktorovna och hela min familj.

Vi har besökt centrum länge med hela familjen. Centret är alltid rent, luktar bra, godmodig administratörer, bra läkare, och, viktigast av allt, de arbetar till 21:00, eftersom vi arbetar fram till kvällen, och det finns inget sätt att komma på morgonen eller eftermiddagen, det är väldigt bekvämt.

Kontaktade detta centrum 07/17/2018 med en sjuk mamma. Skräck! Vi skrev till en phlebologist i telefon, vi reser från en annan stad, och som ett resultat fick jag en kardiolog. Jag började be att ringa en phlebologist, och de svarade mig att huvuden själv tittade på oss. en läkare, så att phlebologen inte vågar gå in. Jag var i chock! Mors ben gör ont så att det inte finns någon styrka att gå, men det är uppenbart att kardiologer nu kontrollerar benen. Erbjuds och införde sina ytterligare tjänster. Jag vägrade i tid! När vi kom hem i chock ringde jag till huvuden. läkaren och frågade varför vi blev lurade. Hon sa: "Oroa dig inte, jag kommer att återbetala dina pengar, kom!" Vi körde, bensin ytterligare 500 rubel, men ingen returnerade någonting, kapitel. läkaren gömde sig. De sa att de skulle skicka med posten, men tyvärr har jag väntat i nästan fyra månader. Jag har aldrig sett ett sådant bedrägeri, men om det inte finns någon sådan specialist, svarar de överallt: "Vi har inte en sådan läkare!" Och den här kliniken har allt! Mamma grät mycket efter en stroke, eftersom problemet med benet i allmänhet förblev olöst. Vi var utmattade den dagen, kom hem med ingenting, klappade nerverna, betalade 2000, men phlebologen kom aldrig till oss. Du önskar inte någon sådan inställning!

Vi gillar centrumet, vi har gått ganska länge. Mitt barn är inte rädd för att åka dit, eftersom det finns vänliga flickor i receptionen, sjuksköterskor hittar alltid en inställning till barnet. Som att de är i närheten.

Jag vill gå med i många recensioner om ytterligare betalda tjänster och analyser som inte gjordes vid Wide Heart-kliniken. Jag besöker denna institution främst med barn, eftersom jag bor i närheten. Jag försöker alltid boka i förväg. Inte en gång utan ytterligare undersökning eller ytterligare. analyser, även om de gjordes på morgonen, men på en annan plats. Detta är ett mycket obehagligt ögonblick. Det är oklart varför ledningen inte lyssnar. I andra institutioner löser de på något sätt denna fråga..

I Center for Broad Hearts gjorde de t-spot-testet. Vi var nöjda. Till priset av 6000 rubel. fick resultatet i den utlovade tiden.

Mycket nöjd med att besöka detta centrum. Jag behövde donera blod till barnet och att jag gillade att blodet gjordes snabbt, bara vi donerade och fick godis för modet, eftersom vår analys trycktes. tacka.

Idag besökte vi centrum och gillade allt. Administratörer är så artiga, leende. Jag gillade läkaren väldigt mycket, vi kommer att fortsätta gå.

Vi har tagit ditt barn till ditt centrum i 5 år. Samtidigt började hela familjen observeras där! Och barnläkaren märkte en sällsynt puls från vår pappa (hon gillade inte utseendet - blekhet). Omedelbart skickad till EKG! Och tack vare det faktum att de gjorde en snabb och snabb fullständig undersökning: en ultraljud av hjärtat och blodkärlen, halter, och belastningen gjordes - en cykel, misstänkte de hjärtsjukdomar. Omedelbart skickas till sjukhuset. Och där föreslog de en mini-operation för att rädda hjärtat blodkärl. Sjukhuset berömde centret mycket och sa: "Om inte dem, då en hjärtattack!" De sa att detta centrum kan lita på. Tack så mycket! Vi uppskattar din uppmärksamhet och kunskap om ditt företag! Tack och djup böja för läkarna i "Wide Hearts".

Hej kära patient! Tack för feedbacken, enligt vår åsikt innehåller den falsk information. Vi ber dig lämna kontaktinformation på e-postadressen: eller skicka en kopia (foto, skärmdump, vilket är bekvämt) av en undersökning av vår kardiolog av administrationen av proctorportalen för att bevisa riktigheten av dina ord. Vi kommer att analysera ditt kliniska fall och kontakta dig. Kardiologi - vårt specialområde och alla obegripliga fall skickas till ett sjukhus eller för korrespondenskonsultation i ledande kliniker. Det är inte alltid möjligt att omedelbart hitta en behandling! För att göra detta är läkaren alltid i kontakt (lämnar en mobiltelefon och en telefon och e-postadress) och utser uppföljningsbesök! Alla slutsatser från kardiologen (eller annan specialist) slutar med avsnitt: ytterligare undersökning (det listar de diagnostiska förfarandena utan vilka det är omöjligt att ställa en korrekt diagnos och förskriva behandling), icke-läkemedelsbehandling (kost, livsstil, fysisk aktivitetsläge, väljs individuellt, för detta utförs ett belastningstest cykel ergometri ) och nödvändigtvis mediciner. Alla undersökningar lagras i den elektroniska databasen för patienter i vårt centrum och kontrolleras av huvudläkaren! Dessutom lagras denna information och alla undersökningar i ditt konto på vår webbplats: www.mtsk.rf. Om du inte har fått en sådan slutsats, var du inte i vårt centrum och inte hos vår kardiolog, och du gör svart PR!

När det gäller dig är läkaren en kardiolog i den högsta kategorin, Ph.D. Bred Julia Vyacheslavana

Väldigt dåligt! Sjuksköterskan i behandlingsrummet kunde inte sätta dropparen i venen korrekt, efter fyra försök lyckades hon inte, hon injicerade bara hälften av läkemedlet, och det andra läkemedlet måste kastas ut (hon hade redan samlat in en spruta med medicinen) och kunde inte komma in i venen. Samtidigt kommenterade hon på sina handlingar att allt kommer att gå bra och jag har en dålig dag och något är fel med venerna. Samtidigt togs pengarna till förfarandet (0,5 droppare istället för 2) i sin helhet. Problem med sterilitet och engångshandskar. Nästa dag fick jag en dropper på ett annat sjukhus, sjuksköterskan gick in i venen första gången, inga problem.

Professionell inställning till diagnos och behandling. Mycket kompetenta läkare - det är uppenbart att alla har erfarenhet! Bra service. Allt är snabbt, välkoordinerat, resultaten utfärdas omedelbart. Det blev väldigt bekvämt - ett personligt konto dök upp - det finns all dokumentation (ultraljud, analyser, EKG). Flickorna i receptionen föras till kontoret, allt är kulturellt, allt är rent, till och med sterilt, mina barn får alltid presenter! Tack för din vänlighet, uppmärksamhet, omtanke för oss.!

I detta centrum känner du att du behöver och skyddas - det är inte för ingenting att namnet är "Wide Hearts", tack!

Jag stöder alla negativa recensioner: analfabeter läkare arbetar - jag fick ordinerat ett läkemedel som inte finns, och till och med hans läkare sökte på Internet; de erbjuder en konsultation med en läkare, berättar en lögn om hans specialitet, det vill säga, du berättar faktiskt ett problem till en person som inte förstår något om detta. Dumt uppfödda för pengar och känner inte igen det, det är omöjligt att få vädjan.

Jag håller med tidigare recensioner om skrupelfria pengar skilsmässa; jag går själv med barn bara till privata centra, men jag stöter på detta för första gången. Jag registrerade mig med barnet till läkaren och klargjorde i förväg hur mycket det kostar att få. Barnläkaren undersökte barnet, sade sedan att du snabbt måste gå, få ett blodprov, en smet från näsan, halsen och sedan återvända till henne med resultaten. På händerna på ett skrikande, sjukt barn gick hon, bara för att få behandling snabbare. Som ett resultat gav jag dubbelt så mycket för analyserna som för själva antagningen! Dessutom var det belopp jag hade bara för mottagningen (eftersom jag specifikt angav hur mycket pengar jag skulle ta), och jag var tvungen att åka hem med det sjuka barnet för pengar, returnera och betala extra. Det är tydligt att det inte var möjligt att göra dessa tester, men det är rent psykologiskt beräknat att när barnet är sjukt är föräldern redo för allt och kommer inte att läsa prislistan, som ägaren till denna klinik föreslår. Men det skulle vara mer ärligt i förhållande till kunder att förhandsröna priset (och förresten, ett blodprov är mycket dyrare än på andra platser), och ge ett val om att donera eller inte. Vilken typ av läkare är i den högsta kategorin som inte kan diagnostisera utan analyser? Det är uppenbart att jag skriver förgäves, eftersom ett standardsvar kommer att följa, att priset har bokförts, att priserna är genomsnittliga i staden, och om du inte gillar det, shuruyte till kliniken. Recensioner av samma sak, men klinikledningen avser uppenbarligen följa sin prissättningspolicy och inte lyssna på feedback från sina kunder. Men mun till mun - det är, det fungerar. Fundera på det. För läkarna i allmänhet finns det inga klagomål, riktigt bra och berömda i staden.

Doktor Julia! Tack!

Mamma kom till en annan läkare som tog bort enheten tyvärr visade försumlighet och hade inte tillräckligt med sugkoppar. Det är synd, men än en gång förstår vi att det bara är bättre för Julia.

God dag. Hon skrev sin mamma till Wide Hearts-centret. Och ångrade inte. Många skriver att skilsmässa är för pengar. Men! Du försöker gå och få gratis kliniker så att du är så fullständigt testad! Spendera mer nerver. Och diagnosen, kommer de att sätta rätt? Läkarna som arbetar här är mycket kvalificerade specialister (du måste också betala för utbildning, för fortbildning). Rent generellt. Tack till centrum! Mamma fortsätter att delta. Jag vill tacka Julia, läkaren. Nu bara till dig!

Jag kommer aldrig att ge råd till den här kliniken till någon, det är bara en sådan bluff för pengar som jag aldrig har sett. Min fru kom för ett samråd om en fråga, att hon inte hade bra blodkoagulation, och hon gjorde ett ultraljud i levern, njurarna, mag-tarmkanalen, ett gäng tester, en lång ultraljud i hjärtat, även om det inte fanns några klagomål på det, så de ville koka ett annat hylster för hjärtövervakning. Inga ord, vilken bra inställning till kunderna.

God dag till alla! Jag plågades av en allergi, det verkade, för allt. Eftersom jag arbetar har jag inte tid att sitta på kliniken i flera dagar, jag var tvungen att gå till ett betalt centrum och ångrade inte. En kompetent gastroenterolog diskuterade allt i detalj med mig, gav rekommendationer om näring, vilka tester jag skulle ta - jag fick ett mycket informativt och användbart samråd. Pengarna spenderades inte förgäves! Nu med mina problem bara här, till centrum för "Wide Hearts"!

God dag! Nyligen besökte centrum. Recensionerna är blandade, men jag valde fortfarande den här kliniken (bekväm plats och tid för att ta emot läkare). Jag gillade allt mycket! Hon gjorde en tid hos optometrist Verbitskaya Olga Eduardovna. Läkaren är lugn, rimlig. Jag gjorde nödvändig ytterligare forskning (medan jag förklarade deras behov) och slutligen förstod jag det verkliga skälet till mina plågor! Hon rådde mig att vända sig till specialister från andra specialiteter, vilket jag kommer att göra med nöje. Tack så mycket!

I behandlingsrummet visste sjuksköterskan inte hur man skulle späda injektionsvätska, och i vilken dos läkemedlet placerades, vände hon sig till läkemedelsinstruktionerna först efter att komponenterna hade blandats, där det inte var klart vilka proportioner. Därefter skulle sjuksköterskan, med ett rakt ansikte, ge en injektion 5 gånger den dos som rekommenderas av läkaren, medan en del av sprutan fylldes med skum. Jag vägrade en injektion, men som ett resultat skadades läkemedlet, vars kostnader överstiger själva injektionskostnaden, och behandlingsdagen går förlorad.

Mitt bröst verkade, mitt hjärta tänkte, jag var mycket orolig. Jag registrerade mig för ett EKG. Administratörerna är mycket kompetenta och berättade omedelbart allt, varnade för att läkaren kan utföra ytterligare undersökningar och besöket kostar inte 500 rubel. Jag gillade det. Jag tittade på recensionerna, var försiktig, rädd att de skulle rippa av. Men vad jag ska göra hjärta gör ont. Anlände i förväg. Jag accepterades direkt, ett EKG skrivdes till mig, det fanns inga förändringar. Hon föreslog att man gör ett stresstest (om det är ett hjärta, så kommer det att finnas tecken på sjukdomen direkt) naturligtvis mot en avgift. Sedan gjorde de en ultraljud av hjärtat och blodkärlen. Jag bad också om tester. Jag gillade att överallt där jag blev tagit av handtaget förklarade alla: varför och hur de skulle göra det. Det finns inga köer. Mycket ren, välutrustad. Och vad är överraskande - läkaren utfärdade genast en undersökning och fynd tryckt i en vacker mapp, gav post för kommunikation. För detta en separat respekt. Jag bestämde mig för att kontrollera om det finns en anslutning eller inte? De lurade inte, hon svarade ganska snabbt, skickade testen och sa att allt var bra, bara de såg någon slags inflammation. Jag implanterade en tand för två veckor sedan och det visar sig efter implantation att det finns en inflammatorisk reaktion som kan orsaka brist på plack i kärlet (om det finns en). För att göra detta gjorde de en ultraljud av fartygen. Då avslappnade jag i allmänhet, insåg jag att ingenting mer hade gjorts. Jag är nöjd. Civiliserad nivå av kommunikation läkare-patient. Det viktigaste - nu är det klart att detta inte är hjärtat. Du kan göra sport osv. De rekommenderade dig att besöka om ett år. Priserna för varje procedur är normala, men tillsammans visar det sig verkligen inte billigt. Även om du anser att detta är allt för ett besök och med en sådan tjänst, ångrar jag inte en enda rubel. Jag säger tack. Jag råder alla! God medicin kan inte vara billig.

Bra service och professionella läkare. Uppmärksam inställning till patienter. Inga köer. Bekvämt.

Kom ihåg att om du fortfarande bestämmer dig för att besöka detta "centrum", varje åtgärd där betalas, fråga absolut om allt, analyser, etc. Känn dig fri om du inte är nöjd. Betalning där "efter", och först undertecknar du ett lagligt papper där de är helt skyddade och försöker bara att inte betala senare. Men i allmänhet är det bättre att besöka andra platser där du omedelbart betalade för nödvändiga tjänster och det inte kommer att finnas några "överraskningar" efter.

Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet till hela personalen i centrum och särskilt tack till Yulia Vyacheslavovna för en så harmonisk och varm atmosfär i teamet! Efter att ha kommit hit av en slump fick de kontrollera nästan allt! Vi började från hjärtat, eftersom vi inte kunde förstå vad problemet var, genomförde en hjärtundersökning, berättade allt i detalj, du kunde till och med tugga och lägga all din mun i det, nu kan vi bara testas i stora hjärtan och har förälskats oss! I allmänhet kan du berätta mycket, men resultatet är ett! Människor som kommer hit konfronteras med en atmosfär av vänlighet och uppmärksamhet, och i vår (tyvärr) "kalla" tid är det så nödvändigt! Tack för att vi fick komma! Med ett tacksamt hjärta!

Jag håller helt med om yttrandet från Lyudmila T., daterad 03/26/17, kliniken "Wide Hearts" - en fullständig skilsmässa för pengar. Tyvärr besökte jag detta centrum (läkaren är Yulia Vladimirovna Bystrova), och i stället för de nödvändiga 4600 (!), Som tillkännagavs av mig av administratörerna, betalade jag 6800,00 (! 2200,00 mer), och allt detta för det att de gjorde någon form av cykelergometri, som jag absolut inte varnades för, och att den betalades, desto mer. Förlåt mig förstås, men 2200,00 är pengar, och patienten bör varnas för en sådan tjänst, särskilt dess kostnader, under mötena. Det visar sig att du sitter i receptionen och inte ens misstänker att ditt konto för att lämna kontoret ökar med ett anständigt belopp. Det viktigaste är att patienten inte skyddas av någonting, för juridiskt sett kommer de säkert att ha rätt. Kära patienter, snälla, när du sitter på kontoret vid läkarmötet i kliniken "Wide Hearts", fråga om varje läkares handling, eftersom du kanske inte ens misstänker att det kommer att betalas.

6 maj 2017 besökte för första gången detta medicinska center. Jag är mycket glad! Mottagande receptionister, trevlig atmosfär. Diagnostisk läkare (ultraljud) Gadiyatova Olga Vitalievna - en professionell, lyssnade på klagomål, förklarade allt och pratade om den pågående studien! Jag kände inte en mer känslig och uppmärksam inställning till mig själv i någon betalad medicinsk institution i Voronezh. Tack, Olga Vitalievna för diagnosen och bara den mänskliga inställningen! Jag kommer att ge råd till släktingar och vänner till Center for Broad Hearts.

Jag letade efter en kompetent neurolog och de rådde mig att kontakta Oletskaya OV, jag hittade henne i kliniken vid Wide Hearts. Jag ringde numret, administratören svarade, berättade allt och erbjöd dagen och tiden, registrerade mig. I receptionen gav de mig så mycket tid som jag ville, föreskriven behandling. Jag är mycket nöjd med att jag vände mig till detta centrum. jag kommer att kontakta!

Tack till Wide Heart Medical Center. Ett underbart och nära stickat team, det fanns uteslutande positiva minnen från kliniken. Det har inte funnits ett så underbart centrum i vår stad, och kommer förmodligen inte att vara det! Nu kommer jag säkert att rekommendera centret till vänner!

Upptäckt för pengar och onödiga tester. Och omedelbart skicka dem att göra, utan att varna om kostnaden. Och om en person inte har så mycket pengar, kom han till receptionen för 1000 rubel. och är inte skyldig att bära 4000 rubel.! Vad händer då? Var får jag dem ifrån? Dessutom är analyser mycket dyrare än i andra centra!

Redan flera gånger vände sig till detta medicinska centrum, eftersom det är nära huset. Och detta är sorgligt och ledsen, eftersom vart och ett av våra besök är som att rippa av. Tyvärr, detta är inte bara min åsikt, utan också alla mödrar och mormor som ansökt om detta centrum! Efter det första besöket, efter att ha godkänt testen, ombads vi insisterande att gå till barnläkaren, frågan - hur mycket är barnläkaren, sa - vi vet inte ännu. Vi går. Läkaren undersökte barnet, mätte temperaturen, 5 minuter kostade oss 1 000 rubel, och det var för 5 år sedan! I det andra fallet var det en akut situation igen, vi åkte till läkaren (en utmärkt läkare), jag kommer inte ihåg, tyvärr, mitt efternamn, hon skrev till oss vilka tester som skulle tas och vilka som var som önskvärda, men inte så viktiga. När de anlände på morgonen för att göra tester, bröt flickorna i registret oskyldigt igenom alla tester som behövdes och som inte var viktiga, inklusive till och med avföring för blod, infektioner - något som även läkaren inte märkte, inte uppmärksammade våra invändningar. Som ett resultat betalade vi istället för 2 tusen (som läkaren på denna superklinik) 5 tusen rubel! + till alla analyser upprepade en ultraljud till barnet! Naturligtvis hittade de ingenting i analyserna, för de behövde inte lämnas ut även om vi var sjuka! En annan gång, vädjade till detta mirakelcenter nära huset, registrerade sig för en kostnadsfri konsultation, väntade 20 minuter, undersökte läkaren barnet och tog sin hand och ledde i tystnad, utan att förklara någonting och sa att vi var i en minut! Vi trodde att barnet leddes till att väga eller mäta tillväxt, tryck. Efter några minuter gick vi och tittade. (tanken på att stjäla ett barn blinkade genast genom mitt huvud, för att vara ärlig!), frågade de personalen, de sa här någonstans. Det visar sig att läkaren, utan kunskap från föräldrarna, utan förklaring, bara gick, gjorde barnet en ultraljudsundersökning (och vi föräldrar såg inte ens om ultraljudssökningen gjordes eller inte). I receptionen ombads vi att betala för en kostnadsfri konsultation med en läkare och en ultraljudsskanning (vilket gjordes utan att fråga, eftersom barnet är under 14 år)! Vi gav endast för en ultraljud, även om vi i teorin inte gav tillstånd för en ultraljud och såg inte hur eller i allmänhet gjorde det. Efter varje besök finns det en obehaglig eftersmak. Ja, läkarcentret är väldigt rent, vackert, bra, men detta är inte en anledning att slita av vanliga människor, priserna är två gånger dyrare än i andra centra, och den inställning som läkarna har i receptionen är att suga ut mer pengar från besökare. Det fanns ett annat fall, det var nödvändigt att ta tester för poolen, registret sade att vi kan ta testerna, men resultatet kommer endast att ges till deras läkare och han kommer att skriva ut, det vill säga testerna betyder ingenting utan en undersökning av deras läkare på 1400 rubel ! Jag vänder mig till värdinnan i detta centrum, kom ihåg att det finns fler vanliga människor än rika människor (5%) och vi är vanliga människor med en liten inkomst, vi utgör majoriteten av dina kunder, så sluta tjäna pengar så boorish insolently! Det är du som lär personal hur man arbetar med klienter, hur man rivar av mer och täcker det med oro för kundernas hälsa! Läkarna själva förstår och vet vilka test som är viktiga och vilka inte, och en ultraljudsundersökning görs i vissa fall, och i resten är det inte nödvändigt! Jag förstår att du måste återskapa de använda investeringarna i detta centrum. Men vi måste också tänka på människor.

Kära vår patient, Tatyana Viktorovna !

Informationen du har lämnat har studerats och en officiell utredning har genomförts vid detta tillfälle. Faktum är att första gången du kontaktade oss var 18 juni 2013. Efter att ha godkänt en allmän analys av barnets urin på morgonen (där avvikelser från normen avslöjades) träffades en barnläkare (läkare i den högsta kategorin, kandidat i medicinska vetenskaper, docent vid avdelningen för VSMU uppkallad efter N.N. Burdenko IM Chernitsyn) för eftermiddagen 14-00 (sedan på morgonen 2013 fick barnläkaren inga möten), en ultraljudssökning utfördes som föreskrivs av barnläkaren, en fullständig undersökning inom 25 minuter, behandling föreskrevs utan att strida mot normerna. Ditt nästa besök var den 24 november 2014 till läkaren i den högsta kategorin Belyanskaya Elena Viktorovna. Hon tilldelade de tester som du gick nästa dag för 1620 rubel. Ditt senaste besök var den 22 mars 2016 till vilket du kom med två barn. Innan du besöker någon specialist i vårt centrum undertecknar varje patient ett frivilligt, informerat samtycke för medicinsk intervention (undersökning, ultraljud, analysstaket, etc.) - Du har själv undertecknat detta dokument före utnämningen, vilket innebär ditt samtycke till de föreslagna undersökningsmetoderna). Vid mottagningen genomfördes en fullständig undersökning av barnet av en läkare i högsta kategorin - en kandidat inom medicinska vetenskaper, som föreslog en ultraljudsundersökning (för att klargöra sjukdomsstadiet), till vilken ytterligare muntligt samtycke gavs. För din bekvämlighet (eftersom du hade ett annat litet barn i armarna) tog läkaren själv flickan till en ultraljud. Därefter gjordes den slutliga diagnosen och behandlingen föreskrevs. I slutet av samrådet visade du henne dina medicinska dokument för att klargöra behandlingstaktiken för din sjukdom. Läkaren var glad att ge dig råd. Du betalade 800 rubel för en ultraljud av sköldkörteln.

När det gäller analyser för poolen är situationen följande. Läkaren skriver ett intyg till poolen (baserat på resultaten av undersökningen, testdata och flurogram (vid behov, EKG). Detta är standarden för ett certifikat i poolen. Vissa test betyder inte något, eftersom hudsjukdomar, frekvens, pedikulos och många andra är normala laboratoriedata och en läkare kan upptäcka denna patologi under en intern undersökning av patienten.

Tariffer för tillhandahållande av tjänster utvecklas och godkänns i enlighet med de genomsnittliga tullsatserna för Voronezh-regionen och andra regioner i Ryssland. Kostnaden för tjänsten beror också på specialistens kvalifikationsegenskaper. Samråd med en läkare i den första och andra kategorin i vårt centrum kostar från 1100 rubel. Samråd med en vetenskaps kandidat, läkare i högsta kategori-1300 rubel. Prislistan är fritt tillgänglig på vår webbplats www.mtsk.rf och vid informationsdisken i centrum. Alla som vill besöka (och under besöket) kan bekanta sig med det och besluta att få medicintjänster i vårt centrum eller i en gratis klinik på bostadsorten.

Medical Center "Wide Hearts" är ett välkoordinerat team av professionella som älskar sitt jobb och sina patienter. Under tre år i rad har vår klinik tilldelats statusen som "The Best Family Clinic in Voronezh" enligt resultaten från användarröstning och expertutvärdering. De bästa läkarna i staden Voronezh arbetar i vår klinik vars huvuduppgift är att tillhandahålla kvalitetsläkartjänster i sin helhet så snart som möjligt, enligt lag och standarder för diagnos och behandling av sjukdomar. Som överläkare uppmanar jag mina läkare att följa standarder och lagar. Endast en sådan metod kan ge effektiv behandling av sjukdomar och förebygga komplikationer..

Med vänlig hälsning Yu.V. Bred.

Jag ville göra ett blodprov för att klargöra priset, jag ringde på telefonen och fick reda på följande typ av information: Jag kan inte göra ett blodprov eftersom läkaren i detta centrum borde ge mig en remiss! Tänk bara på det, läkaren på detta centrum! Det vill säga, jag betalade för en läkarmöte i ett annat centrum, fick en remiss, och i ditt stora centrum måste jag betala för en tid igen, och då kommer jag att ha stor tillgång till en analys! Vilken rättsakt hänvisar du till? Och för den delen, vänd dig i huvudet vilka ståndpunkter i lagen som kränkte i min adress!

Jag är mycket glad över att jag vände mig till detta medicinska centrum. Tack så mycket för din uppmärksam attityd, professionalism och vänliga hjärta! Underbara, kompetenta läkare som föreskriver en tydlig och effektiv behandling. Tack för din vänliga inställning.!

Jag var på kliniken flera gånger, allt är mycket bra, flickorna i receptionen är mycket välkomnande. Donerat blod, sjuksköterskor är bara ett mirakel. Tack!

MC "Broad Hearts" är en utmärkt familjeklinik, vi besöker den med hela familjen! Här kan du genomgå undersökning, få kompetent behandling och även vid behov utfärda olika typer av certifikat. Det viktigaste är att det är en mycket bekväm atmosfär och artig personal.

Vi registrerade oss i det här centret för en tid hos en hematolog. De kom med ett barn på 20 minuter. De föreslog att vänta i korridoren på vår linje. Till den bestämda tiden, tyvärr, accepterade ingen oss förresten utan att ens förklara för oss varför. Efter 20 minuter vände jag mig till registraren för att klargöra orsaken till förseningen. Som de svarade mig: "Vänta, de kommer att bjuda in." Under denna tid, medan vi väntade på vår tur, kom några människor in och ut ur kontoret. När min tålamod slutade bad jag om att avbryta vårt möte och skriva ett klagomål. Först då började flickorna i receptionen att säga att en force majeure-situation hade inträffat och att en av patienterna var sent, och den andra behövde ytterligare forskning. Endast jag kan inte förstå varför jag borde ansvara för denna force majeure och förvänta mig mer än en halvtimme. Även om de redan från början kunde förklara det för mig och fråga min åsikt i denna fråga. Jag kan vänta i rad på en gratis klinik. En obehaglig rest kvar efter att ha besökt denna klinik. Jag kommer inte dit igen och kommer inte att rekommendera någon.

Jag är mycket nöjd med att jag vände mig till detta centrum. På något sätt fanns det initialt en negativ inställning till betalda centra i allmänhet. Men efter ett besök i centrum av "Wide Hearts" förändrade åsikten hennes åsikt. Och jag pratade personligen med läkaren och ringde sedan via telefon när frågor uppstod. De avfärdade mig inte, även om jag ringde gratis redan Ja, och i receptionen var så mycket som jag behövde. Allt är klart, tydligt förklarat. Fått fullständig information om mitt problem. Och viktigast av allt, det finns redan ett positivt resultat. Nu kommer jag säkert att rekommendera centret till vänner.

Jag ville boka tid med ENT-läkaren. Jag läste på portalen att det finns en rabattdoktorsundersökning med 50% rabatt utan ytterligare villkor (550 r istället för 1100) och efter en ENT-läkareundersökning. 50% rabatt på UAC (250 istället för 500). Först försökte jag skicka ett meddelande från sajten så att jag senare skulle ringas tillbaka. Jag väntade 3 timmar, samtalet kom aldrig. Sedan fyllde jag in en ansökan från sajten, för att delta i åtgärden, igen, det sades att de skulle ringa mig tillbaka och inte ringa mig tillbaka. Efter 3 timmar ringde jag till mig själv, och flickan uppmanade mig att gå och ENT och UAC till fullt pris, utan att ens säga om handlingen. Och när jag nämnde dem sa jag att jag inte visste om sådana handlingar och skulle ringa tillbaka. Och nu har jag väntat på andra dagen på ett svar både på applikationer på webbplatsen och på samtalet direkt. Varför utföra sådana åtgärder som inte är det? Och hur kan jag anförtro min hälsa till ett så ansvarsfullt företag i framtiden? Med kostnaden för deras service, som är en av de högsta i Voronezh, en ganska ointresserad inställning till klienten.

Jag rekommenderar inte den här kliniken! De gjorde en ultraljud av barnet en månad, eftersom det var höga ljud! Jag gjorde en ultraljud av Kosinova Ya. B., jag såg där en vice av Tetrad Fallot (en vice med fyra laster). När jag läste om denna vice blev jag förskräckt. Barnläkaren skickade oss till Lomonosov. Det visade sig att vi har en defekt, men 1 - DZHP, sa att den som gjorde ultraljudet, "riv av händerna." När de såg namnet på ultraljudspecialisten sa de att hälften av läkarna här arbetar från Lomonosov, som fick sparken (eftersom de var inkompetenta). Jag rekommenderar inte kliniken!

God dag!
Jag, Shirokikh Yulia Vyacheslavovna, huvudläkaren på Shirokikh Hearts-kliniken, undersökte patienter Kosinova Y.V., besök av alla patienter och läkarnas slutsatser registreras automatiskt vid tillträdet, och jag kan säga med full förtroende att vi har en månadsvis baby med denna diagnos kliniken var det inte!

När det gäller Kosinova är Yana Borisovna en läkare i den högsta kategorin med lång erfarenhet på sjukhuset, vi tvivlar inte på professionalismen hos denna specialist!
Jag vill också notera att i vår klinik är Arzamastseva Galina Ivanovna doktor i medicinska vetenskaper, chefspecialist i funktionell diagnostik i Voronezh och Voronezh-regionen. I fall av allvarliga kränkningar hos patienten eller vid kontroversiella problem angående diagnosen gör hon en ytterligare studie och avger ett yttrande om resultatet.

Läkare i vår klinik arbetar deltid. Huvudplatsen för de flesta av våra läkare är för närvarande VOKB på Lomonosov.

Från ovanstående kan vi dra slutsatser om injurierna mot Kosinova Ya.B. och vår klinik som helhet!

Kära våra patienter, om du har frågor eller önskemål angående vår klinik, läkare eller våra tjänster, ring 2, skriv till oss, kommer vi att svara på alla frågor och hjälpa dig att bli frisk!

Galina Ivanovna Arzamastseva vi väntade i diagnoscentret i 5 timmar! Priset för ultraljud var då 1200 rubel. Med barnet 1 år 2 månader kom vi från området, satt och väntade tyst. Alla sitter och väntar och är inte upprörda. Om du verkligen behöver det (inte i skönhetssalongen trots allt), för det är det bästa med ultraljud av hjärtat! Vid födelsen hade barnet ljud, vi gick genast för en ultraljudsundersökning - vissa säger en sak, den andra en annan (ur tur, snabbt, alla coola centra var coola). Men barnet utvecklas inte, växer inte, går inte upp i vikt. De lärde sig om det kardiologiska centrumet för "vida hjärtan" - och tack och lov var med Julia Vyacheslavovna, och hon skickade till Arzamastseva för en diagnostik. Där ställde de en diagnos, och sedan gick Yulia Vyacheslavovna överens om att konsultera i Moskva, hade operation, barnet är nu friskt. De sa i Moskva, bara lite och det skulle vara för sent. Slutsatser som Arzamastseva citerade till och med i Moskva, tack vare de stora hjärtan för professionella läkare. Låt oss vänta på dem, låt dem bli arg, men de gör sitt jobb utmärkt. Vi kommer aldrig att gå till domstol med centra som gav fel slutsatser. Det viktigaste är att barnet återhämtade sig. En djup båge för breda hjärtan. Nu jobbar Galina Ivanovna också där, centret är väldigt coolt och administratörerna är alltid vänliga, de kommer att skriva ner dig när det är bekvämt. De släpper dig vid handtaget, tack, snälla. Och breda hjärtan är de bästa!

Höll vi en tid hos en kardiolog för en ultraljud i hjärtat, detta är inte första gången vi besöker den här kliniken, det har bara varit positiva intryck fram till idag! Problemet med parkeringsplatsen, eller snarare dess frånvaro, medförde en försening i avtalet med läkaren. 23 minuter av vår försening orsakade ilska hos den mottagande läkaren Arzamastseva och förvandlade till ett skrik av upphöjda toner hos barnet och hans mor. Vi kände oss som en minut besökare på kliniken i det regionala provinscentret! Jag skulle också vilja notera arbetet hos administratörer som inte kunde lösa konfliktsituationen och förblev svalt åskådare och lät situationen gå av en slump. Mycket skäms för dig, för alla.

Jag rekommenderar ingen att kontakta denna institution! Vi beslutade att åka dit för att snabbt få en analys. De sa att resultatet kommer att vara om två dagar. Det har gått en och en halv vecka (!), Men inga resultat! Administratörer kan inte riktigt säga någonting. Var ser manualen alls? Inga fler fot där! Slösa inte din tid, pengar och nerver!

Mycket trevlig klinik. Läkarna är artiga, ledda av Yu V. Shirokikh. Godkänd i tid. Och EKG-dekryptering gavs omedelbart.

Det viktigaste i medicinen är läkarna! Tack så mycket, "Wide Hearts" för hälsan du kan få genom att besöka dina specialister. Allt vad gäller urval: läskunniga, erfarna, utan stjärnfeber, allt görs på ett ställe, blodprovtagning är på samma plats, även på kvällen! Vad annars gör! Välståndet för din klinik. tacka.

Kontakta barnet av en kardiolog Skripchenkova. Allt som den här läkaren kan göra är att göra ett kardiogram och införa ytterligare tjänster, förresten, avkodades kardiogrammet felaktigt! Som bekräftats av 2 kvalificerade specialister. Och så är allt rent, artigt, godis. Vi kommer inte att kontakta längre och jag rekommenderar ingen.

Gick här med barnet flera gånger, från varje besök var det bara bra intryck. En underbar kirurg som utförde en operation på tån, läkt på bara några dagar, inga komplikationer eller dåliga konsekvenser. Tack så mycket. I allmänhet är tjänsten i kliniken på en bra nivå, personalen ler, vänlig, stämningen stiger omedelbart, denna inställning är mycket trevlig.

Publikationer Om Hjärtrytmen

Hur man stoppar venös blödning första hjälpen

Första hjälpen för venös yttre blödningFörsta hjälpen för yttre venös blödning innebär snabb användning av en pressförband, förkylning till platsen för skada och höjning av lemmen med venös blödning.

Kost för 3 blodgrupper: funktioner, meny

Kost som är anpassade till blodgruppen är mycket effektiva. De hjälper till att vara friska, gå ner i vikt snabbt och enkelt.Principer för diet för blodgruppdiet.