Hjärtablation med förmaksflimmer: recensioner, beredning, operation

Arytmier orsakas av yttre och interna stimuli. Sinusarter är inte särskilt farliga, vilket inte kan sägas om andra typer av misslyckande. Förmaksflimmer (förmaksflimmer) anses vara en av de allvarligaste formerna av hjärtklappning. På grund av det utvecklas ofta olika komplikationer som leder till döden. Behandling av problemet är livslångt läkemedel eller kirurgi. Hjärtavbildning med förmaksflimmer har många positiva recensioner. Förfarandet är snabbt och har inte en lång återhämtningsperiod..

Funktioner i förfarandet

Radiofrekvenskateterablation (RFA) är en minimalt invasiv typ av kirurgi för att ta bort fokus på ektopiska signaler (ersättning). I många ordböcker har det två ljudalternativ, nämligen - "ablation" och "ablation". Detta fenomen är förknippat med svårigheter att översätta ett ord från det latinska språket. I originalet kallas proceduren ”ablatio”, så båda versionerna anses vara korrekta. Det är särskilt relevant för förmaksflimmer. Under operationen cauteriserar kirurgen källor till falska impulser och stoppar därmed förmaksfladder och återställer normal hjärtslag.

Förfarandets effektivitet kan bedömas med statistiska uppgifter. Nästan 80-90% av patienterna återhämtar sig helt. Återfallsutveckling beror på en persons livsstil, ålder och närvaron av andra patologiska processer.

Indikationer och kontraindikationer

En metod för radiofrekvensbehandling av kateter föreskrivs uteslutande av en kardiolog baserad på resultaten av undersökningen. Det finns en anledning att göra RFA i sådana fall:

  • låg effektivitet av läkemedelsbehandling;
  • förekomsten av biverkningar på antiarytmiska läkemedel;
  • en stor chans att utveckla livshotande komplikationer;
  • hypertrofi (proliferation) av hjärtmuskeln;
  • förmaksflimmer;
  • ventrikulär och ömsesidig takykardi (ökad hjärtfrekvens);
  • WPW-syndrom (medfödd missbildning).

Gör operationer med förmaksflimmer - det beror på förekomsten av kontraindikationer. Deras lista på RFA är som följer:

  • hög kroppstemperatur;
  • dålig blodkoagulation;
  • permanent hypertoni;
  • andningssjukdomar;
  • intolerans mot jod;
  • njursvikt.

Hjärtablåsning i närvaro av förmaksflimmer kan försenas tills fullständig återhämtning av följande skäl:

  • feber;
  • anemi (anemi);
  • infektioner orsakade av infektioner.

RFA-fördelar

Effektiviteten av RFA vid förmaksflimmer har bevisats av många framgångsrika fall av hjärtfrekvensåterställning. Förfarandet är mycket lättare att tolerera än öppen kirurgi och har flera fördelar över det:

  • Radiofrekvensablering tolereras lätt och kräver inte lång återhämtning. Det räcker för att patienten ligger på sjukhuset under övervakning av läkare i högst 3-4 dagar. Om en öppen operation utförs kommer en fullständig återhämtning att ta mycket mer tid..
  • RFA är en minimalt invasiv operation, under vilken läkaren endast gör ett litet snitt i höftområdet. Det finns inga ärr efter det, och punkteringen kommer att läka helt över tiden utan att lämna ärr. Med öppen ingrepp skärs en stor del av bröstet. Patienten kommer att ha enorma ärr för livet.
  • Ablation är praktiskt taget smärtfri. Lite kompressiv känsla i bröstet uppträder endast under proceduren och försvinner sedan helt. Det finns inget behov av att använda smärtstillande medel. Operationer med öppet hjärta orsakar inte obehag, men efter att de är avslutade lider patienten av akut smärta. För att stoppa det måste du ta potenta läkemedel under lång tid.

Förberedande förfaranden

Förberedelserna för hjärtavbildning för förmaksflimmer är att genomgå en fullständig diagnos och få råd från en hjärtkirurg. Nästa är den planerade sjukhusinläggningen. Fullständig lista över obligatoriska undersökningar:

  • Bloddonation är nödvändig för att studera protrombintid, index och internationellt normaliserat förhållande (INR). Dessa indikatorer hjälper till att utvärdera koagulationsvägen och det hemostatiska systemet som helhet. Dess sammansättning bestämmer också närvaron av humant immunbristvirus (HIV), hepatit, syfilis och andra infektioner.
  • Ultraljudsundersökning (ultraljud) av hjärtat utförs för att upptäcka strukturella förändringar och studera hemodynamik (blodflöde).
  • Elektrokardiografi (EKG) används för att utvärdera den elektriska aktiviteten hos myokardiet. Om kursen med arytmi är instabil, krävs daglig övervakning. Under dagen registrerar enheten alla avvikelser i hjärtslaget..
  • Transesofageal elektrofysiologisk undersökning (PEFI) hjälper till att lokalisera centralt för falska impulser på grund av enhetens placering så nära hjärtat. Ibland föreskrivs det i avsaknad av förändringar i elektrokardiogrammet, men i närvaro av symtom på arytmi.
  • Koronarangiografi används för att studera hjärtat blodkärl. Proceduren utförs för ischemisk sjukdom och för att få en allmän bild före operationen.

För att utesluta kroniska infektioner måste du konsultera följande specialister:

  • tandläkare;
  • otolaryngologist;
  • urolog (för män);
  • gynekolog (för kvinnor).

Efter att ha genomfört alla nödvändiga undersökningar tilldelas patienten datumet för operationen. Sjukhusinläggning sker 3-4 dagar före det avtalade datumet. För att ablation med förmaksflimmer ska bli framgångsrik måste du följa följande regler:

  • vägra att ta medicin 24 timmar före operationen;
  • dagen före RFA kan du enkelt äta middag på kvällen och äta ingenting på morgonen;
  • försök att undvika stressiga situationer och stämma in positivt.

Operation framsteg

Förfarandet för ablation av fokus för ektopiska signaler sker i flera steg:

  • Innan patienten hänvisas till avdelningen för röntgenkirurgi bör patienten rådfråga en anestesiläkare. Specialisten kommer att genomföra en undersökning och granska resultaten av testerna och en medicinsk registrering för att identifiera eller utesluta kontraindikationer för anestesi.
  • Efter undersökning av anestesilegen kommer patienten att levereras till avdelningen för RFA. Initialt utförs anestesi. Läkaren kommer att administrera lugnande medel intravenöst och ett smärtstillande medel injiceras nära snittplatsen. Punkteringen kommer att lokaliseras i området på låret eller ljumsken.
  • Ett snitt görs i det bedövade området. Därefter sätts en ledare, även kallad en "introducerande mantel," in i femoralven eller radiell artär. En kateter genom den inferior vena cava in i hjärtmuskeln kommer att passera genom den. Det är ett tunt flexibelt rör med en sensor i slutet.
  • För att exakt lokalisera fokus för den ektopiska impulsen utförs en endovaskulär elektrofysiologisk studie. En ström passeras genom en elektrod monterad på en kateter, vilket stimulerar hjärtat. Områden med muskelvävnad som inte svarar på urladdningar och upprätthåller en välkänd rytm är friska. Det kan ta 1 till 5-6 timmar att söka efter en signalkälla. Hela processen styrs på ett EKG.
  • Det identifierade området förstörs genom att kateterns spets bringas till den. Vid utförande av RFA påverkas det ektopiska fokuset av termisk energi. Om den är liten utförs fokal ablation. Stora områden elimineras genom en ombyggnadstyp av procedurer.
  • 15-20 minuter efter avslutad ablationsprocess utförs en elektrofysiologisk studie igen. Om andra fokaler med falska signaler inte upptäcks och resultaten är nöjda med läkaren, tas katetern bort. En tryckförband appliceras på punkteringsstället och patienten måste observera säng vila i 24 timmar.

En dag efter ingreppet kan patienten börja komma ur sängen, men fortfarande måste ligga på ett sjukhus i 2-3 dagar. I framtiden kommer han att observeras av en kardiolog på bosättningsorten.

Komplikationer efter operationen

Efter RFA elimineras vanligtvis ventrikulär eller förmaksflimmer fullständigt. Förfarandet avser icke-farliga typer av interventioner och har en minimal risk för komplikationer. Chansen för deras utveckling är cirka 1%. Oönskade effekter visas i följande fall:

  • dålig blodkoagulation;
  • dekompenserad diabetes mellitus;
  • avancerad ålder (över 65-70 år).

Komplikationer kan uppstå nästan omedelbart efter radiofrekvensablation eller efter en viss tid. Deras lista är som följer:

  • blödning från punkteringsstället;
  • utvecklingen av nya misslyckanden i hjärtrytmen;
  • skada på fartygsväggen vid katetern;
  • blodproppar;
  • stenos (förträngning) av lungvenerna;
  • njursvikt.

Komplikationer är förknippade med felaktig infogning av en guide eller kateter, bristande efterlevnad av sängen eller närvaron av andra patologier som påverkar deras utveckling. Behandlingen beror på orsaken till följderna, om det kommer till återfall av arytmier, kommer läkaren att råda dig att installera en pacemaker eller att göra en andra operation.

Priset på förfarandet

Förmaksflimmer RF utförs i praktiskt taget alla städer där det finns en klinik med en hjärtkirurgisk avdelning, och kostnaden för operationen är nära relaterad till sjukhusets prissättningspolicy. Det kan variera från 30 till 300 tusen rubel, beroende på platsen och antalet foci för falska signaler. Du kan få pengar för att betala för operationen från budgeten (federala, regionala). Om patienten inte har tid att vänta, eller om han inte ingår i gruppen personer som har rätt till kvoten, har han rätt att självständigt betala för RFA. Listan över de största och mest kända centra där de kan utföra operationen är följande:

  • Moskva Center uppkallad efter A.N. Bakulev;
  • Novosibirsk Research University E.N Meshalkina;
  • National Surgical Center N.I. Pirogov.

Du kan ta reda på det ungefärliga priset per telefon eller på hjärtcentrets webbplats, men det slutliga beloppet kommer att vara känt först efter undersökningen. Du kan rådfråga din läkare om valet av plats för operationen..

Thoracoscopic Ablation

Thoracoscopic ablation utförs i ett anestesitillstånd. Kärnan i proceduren är att applicera ström på fokusen för den ektopiska signalen. Till skillnad från minimalt invasiva RFA, betraktas denna operation som fullständig. Patienten punkteras i bröstet. En speciell enhet som kallas ett thorakoskop sätts in i dem. Han utför abulation av patologiska platser och påverkar hjärtat från utsidan.

Thorakoskopisk ablation föreskrivs för förmaksflimmer, om det inte var möjligt att uppnå det önskade resultatet med RFA. Denna operation är ganska farlig och har bättre chans att utveckla komplikationer, men återfall efter det är extremt sällsynt..

Efter thorakoskopi måste patienten tillbringa ungefär en vecka på sjukhuset. De första 3-4 dagarna måste du ta smärtstillande medel och att komma ur sängen är tillåtet endast efter en dag efter operationens slut. Priset är cirka 300-330 tusen rubel.

Yttrandet från experter

Experter noterar en stor sannolikhet för återhämtning efter radiofrekvensablation i hjärtat. I cirka 80% av fallen är det möjligt att bli helt av med förmaksflimmer. I de återstående 20% är det nödvändigt att upprepa proceduren eller ta till thorakoskopisk ablation. Det önskade resultatet uppnås inte genom att utföra en operation i ett känt forskningscenter, utan på grund av att läkare väljer rätt. Den slutliga framgången beror på hans erfarenhet och professionalism..

Många välkända hjärtkirurger är överens om att det är nödvändigt att utföra RFA med förmaksflimmer. Speciellt om anfall (paroxysmer) är vanliga och de endast kan stoppas med medicinsk hjälp. Genom att försena behandlingen ökar patienten sannolikheten för dödsfall på grund av allvarliga funktionsfel i hemodynamiken med cirka 6-7 gånger. Genom att snabbt utföras minimalt invasiva ingrepp för att eliminera fokus för ektopiska signaler förbättrar patientens livskvalitet. I 30% av fallen avbröt experter till och med antiarytmika.

Enligt kardiologer är det särskilt viktigt efter RFA att följa reglerna för förebyggande. Efter utskrivning från sjukhuset känner många patienter mycket bättre, så de börjar omedelbart missbruka dåliga vanor och ansträngningar. Gradvis utvecklar de återfall som måste stoppas igen operativt.

För normen övervägs mindre extrasystoler (extraordinära sammandragningar) under de första veckorna efter operationen. Gradvis normaliseras hjärtfrekvensen. Alla förändringar måste rapporteras till din läkare. Han kommer att analysera patientens tillstånd och utarbeta en behandlingsplan.

Patientbedömningar

Att utföra RFA med förmaksflimmer är relativt nyligen, så det finns inte många recensioner på Internet, särskilt eftersom inte alla skriver dem. Kommentarer lämnas oftast av patienter som har stött på vissa problem, som vill dela sin berättelse eller berömma den behandlande läkaren.

Recensioner efter radiofrekvensablering är ofta positiva. I sällsynta fall noterar patienter en känsla av obehag under proceduren och attacker av extrasystol efter det. I allmänhet lyckades de flesta övervinna arytmi och leva ett lugnt liv under många år. Negativa kommentarer rör kvaliteten på tjänster i kliniker, kostnaderna för RFA och förekomsten av återfall.

Du kan läsa berättelser och åsikter från människor som har upplevt kateterablation genom att läsa recensionerna nedan:

  • Ekaterina Stoykina: ”Jag föreskrevs radiofrekvensablation på grund av ofta attacker av förmaksflimmer. Höll den vid State Medical University I.P. Pavlova i St. Petersburg. Det var fortfarande för 6 månader sedan. Det var väldigt skrämmande, men lyckligtvis slutade allt bra. Smärta efter proceduren förblev endast på snittplatsen. Jag led ett par dagar och sedan gick allt bort. Det fanns inget spår av punkteringen. Jag kände inte några obehag under RFA, men det var lite skrämmande på grund av hopp i hjärtat. De lugnande medel som infördes före operationen intravenöst räddade mig. Mest av allt var det irriterande att ligga på ryggen (utan att röra mig eller böja benen) efter processens slut. Läkarna beordrade att inte gå ur sängen i 10-12 timmar så att det inte fanns någon blödning från punkteringsstället. Även om det inte är lätt, men höll ut. Det finns inget fruktansvärt i radiofrekvensablation. Jag hade också tur att snabbt hitta ett fokus på arytmi. Det fanns inte fler flimmer, även om det tidigare hade varit stabilt en gång var tredje månad och ringde ambulans. Jag hoppas verkligen att du inte behöver göra det längre. ".
  • Daria Remesilova: ”För en månad sedan hade jag en allvarlig attack av ett misslyckande i hjärtslaget. De var inlagda på sjukhus, diagnostiserade med förmaksflimmer och uppmanades att gå till ett kardiocenter för RFA. Efter att ha genomgått oändliga undersökningar vände hon slutligen på operationen. Mer än en veckas förberedelse för ett smärtfritt förfarande som inte varade längre än 2 timmar. I allmänhet var jag nöjd. Jag ansträngde mig bara för att ljuga och inte röra mig mycket tid ".
  • Margarita Bogun: ”RFA har inte hjälpt mig personligen. Operationen genomfördes för två månader sedan i det regionala kardiocentret. Under proceduren upplevde jag tyngd i bröstet och konstant hjärtslag. De kunde inte hitta utbrottet på länge, så de låg där i mer än 3 timmar. Nästa dag manifesterades den starkaste paroxysmen av arytmi. Förmaksflimmer detekterades på ett EKG. Kort sagt, det blev bara värre. Nu sitter jag på antiarytmika och gör mig redo för en ny operation ”.
  • Alexey Bashura: ”I början av 2016 genomförde de radiofrekvensablation. Focierna brann perfekt, men de drabbade inte bandaget eller jag ryckte kraftigt, vilket orsakade lätt blödning från punkteringsstället. Lyckligtvis var läkarna bakom väggen, så det slutade allt bra. Mindre attacker av arytmier plågade de första månaderna och passerade sedan. En vän sa att RFA kommer att behöva genomgå igen efter cirka 5 år, eftersom en sådan arytmi inte kommer att botas helt. Jag hoppas att han tog fel. ".
  • Anastasia Deyneko: ”Jag överlevde kateterablation den 24 maj 2017. Kirurger utförde operationen utan konsekvenser. Jag kände inte någon smärta före eller efter proceduren. Det fanns ingen flimmer, men extrasystoler dök ofta upp, särskilt de första 2 veckorna efter utskrivning från sjukhuset. Sedan observerade jag periodiska hjärtslag (i några sekunder). Det blev omedelbart skrämmande till skräck, men jag drack inte pillerna, eftersom jag ofta hade negativa reaktioner på dem tidigare. Om inte ibland tog "Warfarin." Nu känner jag konstant svaghet och hostar på natten. Arytmier verkar vara borta, men det allmänna tillståndet är så som så. ”.
  • Vladislav Zaitsev: ”Vi tillbringade RFA i Moskva centrum uppkallad efter A.N. Bakulev i slutet av 2016. De gjorde allt smärtfritt och snabbt. Jag upplevde endast lätt obehag när en kateter sattes in. Betalas för alla 35 tusen rubel. Som ett resultat återvände han nästan omedelbart till medicinering. Tillståndet är sämre än tidigare. På en EKG-ventrikulär extrasystol. En vän gjorde också nyligen denna procedur. Det har gått 2 månader nu, och hon känner sig bra. Jag har kanske inte tur, jag tror att villkoret kommer att förbättras. ”.
  • Alexey Terentyev: ”Ablationen gjordes för två månader sedan. Nu sitter jag på Warfarin och Cordarone. På dagtid finns det inga störningar, men på natten är situationen fruktansvärd. Bara att sova, pulsen snabbare. Allt passerar om du ligger i 10-15 minuter och andas genom näsan. Vänta sedan ytterligare 5 minuter på att rytmen återgår till det normala. Störningar uppstår då inte, oavsett i vilken position. Kardiologen rekommenderade att man genomgår daglig övervakning. Det finns ingen tid ännu, men tillståndet förbättras inte, så häromdagen tar jag hand om min hälsa ”.
  • Kirill Parfenyev: ”Min far fick moxibustions i Moskva centrum. Han brukade ha både sinus och förmaksflimmer. De första 2 åren var alla super. Pappa kände sig inte så bra på 20 år. Det var livlighet, glädje och betydligt ökad prestanda. Nu fyra år efter operationen. Arytmi, tyvärr, manifesteras ibland, men inte så intensiv. Attacken lyckas stoppa på egen hand. Andra människor som lider av förmaksflimmer eller ventriklar, jag vill rekommendera operation omedelbart, om tillståndet bara förvärras. Det viktigaste är att leta efter erfarna proffs. Hans far försenade behandlingen så mycket att 2 kliniker vägrade honom, med hänvisning till ett allvarligt tillstånd och en stor risk för hjärtsvikt under operationen. Som ett resultat hittade bara 3 kardiocentra utmärkta kirurger som omedelbart började arbeta ”.
  • Maria Eshkina: ”Sommaren 2015 gjorde de mig radiofrekvensablation. Felet inträffade redan nästa morgon efter operationen. Efter fyra dagar släpptes jag från sjukhuset med takykardi. Som en behandling föreskrivs "Concor". En vecka senare registrerade jag mig för en kardiolog på bosättningsorten. Baserat på EKG-resultaten diagnostiserade läkaren ventrikelflimmer. Jag var mycket upprörd, eftersom jag behandlades med förmaksfladder och fick bara en annan form av arytmi efter operationen. Läkaren rekommenderade att inte skynda sig till slutsatser och vänta. Sex månader senare började störningar förekomma mindre ofta, ungefär en gång varannan månad. Passera på egen hand, men i svåra fall, stanna i 2-3 dagar. Ambulans ringde inte längre. Jag är mycket glad över att den tidigare takykardin (med en puls på mer än 140 slag per minut) och fruktansvärda svagheter inte längre är. ”.
  • Evgeni Kvartsev: ”I mer än tio år har jag kämpat med anfall av arytmi. Läkemedlen blev mindre effektiva med tiden, så läkaren rekommenderade radiofrekvensablation. Under de 50 åren jag levde, gick jag aldrig under kirurgens kniv, men det fanns fortfarande ingen väg ut. Efter att ha fått testresultaten opererades jag. Jag kände inte någon smärta. Avskrivs från sjukhuset dag 4 efter RFA. Jag mår bra i 2 år nu. Endast två gånger var det små nedbrott under de första dagarna efter operationen, men själva hjärtat hanterade dem ”.

Förmaksflimmer anses vara en av de farligaste och vanligaste typerna av hjärtsvikt. Med läkemedelsbehandlingens låga effektivitet kommer läkaren att råda dig att genomföra radiofrekvenskateterablation. Kärnan i proceduren är att cauterisera fokus för ektopiska signaler och därigenom återställa hjärtens naturliga rytm. Att försena med genomförandet är extremt oönskat eftersom risken för att utveckla komplikationer som kan leda till döden ökar.

Dåligt efter RFA

Relaterade och rekommenderade frågor

6 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om ditt problem är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren ytterligare en fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, barnkirurg, dietkirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokultur,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,63% av frågorna..

Radiofrekvensablation i hjärtat

Radiofrekvensablation i hjärtat (eller som det också kallas kateter) är en mycket viktig operation vid hjärtkirurgi. RFA utförs i fall där en person har komplicerat förmaksflimmer.

Denna procedur är en minimalt invasiv behandlingsmetod, eftersom den inte kommer att kräva ett snitt för att slutföra det..

Historik om förekomst

RFA började sin utveckling på 80-talet av det tjugonde århundradet. Det var då S. Huang, tillsammans med sina kollegor, genomförde experiment på hundar. De använde radiofrekvensenergi för att störa integriteten i den elektriska kommunikationen mellan förmakarna och ventriklarna. För detta användes en speciell kateter - en elektrod.

Experimenten var framgångsrika, och redan 1987 genomfördes kateterablation på den första patienten. Från det ögonblicket började historien för utvecklingen av ablation - en av de mest effektiva förfarandena för att eliminera arytmi.

Indikationer för

Radiofrekvensablation i hjärtat är inte ett förfarande som patienten kan välja för sin behandling när som helst. Läkaren bestämmer exakt när den ska användas. Indikationer för dess genomförande:

  • otillfredsställande resultat vid användning av medicinering;
  • uppkomsten av biverkningar när man tar mediciner;
  • en mycket stor sannolikhet för plötsligt hjärtstopp.

RFA kan hantera sådana sjukdomar:

  • ventrikulär takykardi;
  • ömsesidig takykardi;
  • Wolf-Parkinson-White-syndrom (WPW-syndrom);
  • hjärtförstoring.

Kontra

Kateterablationsförfarandet har många kontraindikationer. Dessa inkluderar:

  • ständigt förhöjd kroppstemperatur;
  • persistent hypertoni;
  • lungproblem;
  • stark känslighet för jod;
  • njursvikt;
  • dålig blodkoagulation.

Det finns emellertid också kontraindikationer där RFA försenas tills remission eller fullständigt botemedel. Dessa inkluderar:

  • infektionssjukdomar;
  • feber;
  • anemi.

RFA-beredning

Så att efter eller under RFA inte finns några komplikationer, måste patienten genomgå en uppsättning undersökningar. Dessa inkluderar:

  • blodprov. Det utförs på gruppen och Rh-faktorn i blodet. Tester genomförs också för att fastställa närvaron eller frånvaron av hepatit B och C, humant immunbristvirus. Ett test för syfilis genomförs också;
  • EKG;
  • stresstest;
  • Eko-KG;
  • magnetisk resonansavbildning av hjärtat.

Om resultaten från testerna är positiva kan du tilldela en period av RFA. I detta fall förbereder läkaren patienterna och ger dem lite vägledning. Två till tre dagar innan proceduren påbörjas måste du sluta ta vissa läkemedel. Detta gäller antiarytmiska läkemedel, läkemedel som sänker blodsockret och så vidare. Patienten ska sluta äta och dricka vatten 12 timmar före ingreppet. Det är också nödvändigt att raka de områden genom vilka katetern sätts in..

Fördelarna med kateterblåsning

RFA är inte förgäves ett av de bästa förfarandena i kampen mot många hjärtsjukdomar. Bland fördelarna jämfört med operationen är följande.

1. De flesta patienter tolererar denna operation mycket lätt. När en patient måste genomgå detta förfarande är det säkert att säga att han inte kommer att ligga på sjukhuset på mer än två till tre dagar. Detta är en mycket kort period jämfört med kirurgiska ingrepp. Under en öppen operation skadas människokroppens integritet, vilket leder till en lång återhämtning. Därför är patienten på sjukhuset i mer än en vecka.

2. Denna procedur avser minimalt invasiv kirurgi. För att komma in i en kateter behöver du inte göra stora snitt. Den erforderliga nålen sätts in genom ett litet snitt i höfterna..

3. Smärtfriheten vid proceduren. Efter att patienten har haft en öppen operation, står han inför fruktansvärda smärta. För att undertrycka det ger de honom smärtstillande medel. Efter ablation observeras detta inte. En person känner obehag endast under proceduren. Upplevelser är ganska obekväma än smärtsamma. Efter att förfarandet är avslutat, inom några timmar, passerar känslor av komprimering av bröstet. Det bör noteras att du inte behöver ta smärtstillande medel.

4. Snabb återhämtning efter operationen. Redan ett par dagar efter operationen, om patientens vittnesmål är normalt, kan han utskrivas.

5. Kosmetisk effekt. Efter ablation finns inget ärr kvar. Detta skiljer sig mycket från öppen operation, där ett stort snitt görs i patientens bröst, varefter en enorm kosmetisk defekt kvarstår. Små punkteringar kvar efter införing av kateter läker snabbt och försvinner helt utan att lämna några ärr.

Procedur

Denna procedur utförs i ett speciellt rum där sådan utrustning ska finnas:

  • specialverktyg som krävs för hjärtkateterisering;
  • kateterelektroder;
  • apparater för att bestämma de vitala tecknen på människokroppen;
  • apparater för inspelning av elektrogram;
  • defibrillator och andra enheter för att återuppta hjärtslag.

Innan operationen påbörjas ger läkaren patienten ett lugnande medel (gör personen avslappnad, lugn) och utför lokalbedövning. Det görs i området med punktering, det vill säga den plats där punkteringen kommer att utföras. Fortsätt sedan till RFA.

1. För arteriell åtkomst väljs antingen höger eller vänster femoral artär. Radiella artärer kan också väljas. Punkteringszonen behandlas med en speciell antiseptisk lösning och täcks därefter med en steril trasa.

2. Sedan sätts en ledningsnål i kärlet. Omedelbart efter detta inför läkaren med röntgenkontroll en kateterelektrod i artären. Katetern sätts in genom ett hemostatiskt rör som levererar den direkt till hjärtat..

3. Efter införandet av katetrar kommer läkaren att placera dem i kammaren i hjärtat. När detta är gjort ansluts katetrarna till utrustning som registrerar EKG-signaler. Det är denna process som gör att vi kan fastställa orsaken till pulsen, som är källan till arytmi. Vid behov kan läkaren genomföra speciella tester för att orsaka arytmier..

4. Du kan utföra ablering via AV-noden eller i vilket som helst annat avsnitt i rytmkällan. Efter att elektroden verkar på hjärtvävnaden kommer de att börja värmas upp och nå en temperatur på 40 ° C. Sådan uppvärmning provocerar utseendet på ett mikrorär och en konstgjord AV-blockad.

5. För att stödja den konstgjorda AV-blockaden använder läkaren tidigare införda elektroder.

6. För att förstå om proceduren ger positiva resultat eller inte, utförs EKG igen. Om det enligt resultaten av en elektrokardiologisk studie konstaterades att resultatet är otillfredsställande, kan läkaren implantera en pacemaker. Om resultaten är positiva kommer operationen att betraktas som avslutad. I detta fall tar läkaren bort katetrarna och elektroderna från patienten.

7. En speciell hemostatisk och antibakteriell förband appliceras på punkteringsstället..

8. Efter avslutad RFA måste patienten stanna i sängen i 24 timmar. Om femoral artären var genomborrad under RFA, är han förbjuden att böja benen.

Varaktigheten för denna operation kan sträcka sig från en och en halv till sex timmar. Det beror på djupet på orsaken till arytmi..

Patienten släpps ut 2-4 dagar efter avslutad procedur..

Möjliga problem

Men inte alla patienter är försäkrade mot komplikationer. Dessa inkluderar:

  • människor som har koagulationsproblem;
  • personer med diabetes;
  • åldrade människor. Människor som redan är över sjuttio är mest benägna att komplikationer.

Komplikationerna som kan observeras både omedelbart efter operationen och efter en viss tid inkluderar:

  • Förekomsten av blödning på platsen för punktering artär.
  • Skada på kärlväggen. Det kan brytas vid ledningen eller kateterns främjande.
  • Blodproppar som kan spridas genom artärerna.
  • Begränsa lumen i lungvenerna.
  • Brott mot hjärtrytmen, vilket leder till en försämring av arytmi. I detta fall implanteras pacemakern..
  • Nedsatt njurfunktion.

Postoperativ period

Efter operationen har patienten fått en sängstöd. Han är under ständig övervakning av läkare och övervakar tillståndet i hans kropp. Dessutom måste patienten genomgå upprepade EKG-procedurer med regelbundna intervall. Elektrokardiografi utförs först sex timmar efter att ablationen är klar. Sedan på tolv timmar och den sista på en dag.

Den mäter också tryck och kroppstemperatur.

Om ett sådant obehag blir smärtsamt eller inte försvinner efter trettio minuter, måste patienten omedelbart berätta för läkaren om det.

De första dagarna kan en person känna en oregelbunden hjärtslag. Detta problem försvinner emellertid mycket snabbt..

Patienten kan släppas dagen efter avslutad RFA. Det finns tillfällen då en persons hälsotillstånd tillåter honom att lämna sjukhuset inom ett par timmar efter ablationen. Om det inte finns några kontraindikationer och läkaren kommer att låta patienten släppas omedelbart efter operationen, rekommenderas inte denna person att köra bilen själv. Bäst om någon tar honom hem.

Rehabilitering

Rehabiliteringsperioden efter kateterablationen kan sträcka sig från två till tre månader. Under återhämtning kan speciella antiarytmiska läkemedel, såsom Propanorm, Propafenone och andra, förskrivas till patienten..

Det finns ett antal regler som följer vilka patienten kommer att snabbt kunna återhämta sig och glömma det förgångna förfarandet för alltid. Dessa inkluderar:

  1. Observera normal fysisk aktivitet. Patienten ska inte vara överarbetad. Men samtidigt bör du inte ständigt ligga i sängen. Det är nödvändigt att hitta den optimala aktiviteten där det inte blir några hopp i hjärtrytmen.
  2. Under rehabiliteringsperioden bör patienten minimera saltintaget.
  3. Det är nödvändigt att utesluta konsumtionen av alkoholhaltiga drycker.
  4. Vägrar kaffe och alla drycker som innehåller koffein i två till tre månader.
  5. Följ en diet. Särskilt gäller detta djurfetter. Deras konsumtion bör minimeras. Uteslut om möjligt från kosten..
  6. Om du har en dålig vana som att röka, sluta röka.

Om läkaren blev kvalificerad, var operationen framgångsrik, och efter att patienten har följt alla regler, behövs inte dess återuppförande. I detta fall kommer återhämtningsperioden att vara minimal och utan några konsekvenser..

Patientens åsikt

Att bedöma efter recensioner på Internet är inte värt det, åtminstone för att inte alla lämnar det. Personer som inte stötte på problem, hade inga besvär, lämnar sällan en recension. Detta är inte ett nytt förfarande, så det orsakar inte uppståndelse bland befolkningen. Men många års erfarenhet av läkare kan förbereda patienten för proceduren och återhämtningen efter det.

Det finns nästan inga negativa recensioner. Många rapporterar obehagliga känslor i bröstet som uppträder både under operationen och efter avslutad behandling. Läkarna märkte dock att de flesta patienter inte känner något alls..

Många patienter som genomgick denna procedur blev helt av med sjukdomen och har inte upplevt arytmi på många år..

Negativa granskningar avser främst kostnaden för förfarandet. Den här proceduren är inte billig, eftersom den kräver den senaste utrustningen och högt kvalificerade specialister.

Läkarna märkte att nästan alla nervösa patienter upplever problem med smärta både under och efter operationen. Därför utförs ett stresstest före proceduren..

Misstänkta patienter får inte tillräckligt med sömn innan operationen och tänker ständigt negativa konsekvenser för sig själva, som fungerar som en placebo. Som ett resultat påverkar detta deras hälsotillstånd i hög grad..

Läkarna rekommenderar att du inte oroar dig och sover i minst sju timmar innan ingreppet.

Lucy - 3 november 2016 - 07:52

Det var ingen smärta direkt efter operationen. Och en vecka har gått och smärtorna ökar i hjärtat, ger vänster axel och axelblad. Vad ska man göra.

Gäst - 9 mars 2017 - 22:06

Lyusya, jag har gjort Rcha i en dag. Jag har också smärtor som stickar i hjärtat och överförs till vänster axelblad. Väldigt orolig. Du fick reda på orsaken och hur du känner dig nu?

Gäst - 9 mars 2017 - 22:08

Gäst - 9 mars 2017 - 22:08

Gäst - 23 november 2017 - 21:41

Den 17 november genomgick hennes man RFA. De gjorde 4,5 timmar. Innan operationen undersökte de honom, var allt bra, med undantag för arytmi-FP. Under operationen visade det sig att han hade "högt atria" och hade svårt att närma sig munnen i venerna. Före operationen tänkte ingen på det. Vi hade en CT-skanning av hjärtat, koronar angiografi. Vi tog med oss ​​skivorna, men ingen tittade på dem. Hirkrg sa att jag var tvungen att göra förmaks-CT med kontrast, men ingen föreskrev. Det skulle vara bättre att stoppa operationen och omplanerade det av CT. Omedelbart efter operationen berättade kirurgen att det på tre månader är möjligt att upprepa det, för hon är inte säker på om alla foci hittades. Rytmen bröt den tredje dagen, en flimmer. Han knäppte tillbaka på sjukhuset (i St. Petersburg), men det gjorde på något sätt inte imponerande någon och vi släpptes. När vi kom hem åkte vi omedelbart till sjukhuset. Detta är den tredje dagen i kardiologi, två gånger några timmar flimmer. Innan operationen var detta inte. Det är värre och vi är bara i chock

Gäst - 4 mars 2017 - 23:44

Utomlands utvecklas en speciell kateter för att mäta temperaturen på det behandlade området under operationen. Med temperaturmätning kan läkaren förhindra överhettning och relaterade postoperativa komplikationer. Vad vet du om det här? Vad används för närvarande för detta ändamål??

Olga - 4 april 2017 - 02:58

Efter en rch som hölls i februari 2017, ventrikulära och supraventrikulära arytmier på 7000 enligt Holter började pulsen från 40 slag till 85 inom en timme. RFA utfördes för förmaksflimmer. Är detta resultatet av operation eller en rehabiliteringsperiod?

Olga - 27 april 2017 - 14:11

Olga Hej. Jag fick diagnosen förmaksflimmer (fladder) och skickades till RFA. Jag är väldigt rädd. Vilken typ av procedur är det här? Finns det anestesi? Känner du smärta eller inte? Om det inte är svårt, vänligen skriv.

Gäst - 28 april 2017 - 11:37

Jag har en pacemaker, är detta en kontraindikation för denna operation?

Mado - 29 april 2017 - 17:19

De som har gjort RFA, vänligen avsluta prenumerationen, hur smärtsamt är det här förfarandet? Och gör de det under generell anestesi? ((((

Victor - 30 april 2017 - 21:12

Hallå! Jag är 56 år gammal. Jag hade RFA-operation två gånger, 2014 och 2015. Jag har förmaksflimmer, förmaksflimmer, kranskärlssjukdom. Båda operationerna utfördes på Cardiocenter dem. Bakuleva. Båda gångerna, utan framgång! Efter den andra operationen blev jag övertygad om att installera en pacemaker för att säga att detta var för att förbättra livskvaliteten. Mitt liv efter RFA förvandlades till en mardröm! Jag förbannar den dagen jag vände mig till Bakulevsky Center för hjälp! Jag förvandlades till en VEGETABELL, INAKTIVERAD! De satte mig på piller som jag förstörde min matsmältning, tappade 20 kg, förlorade sömn och aptit. Jag fick depression och en önskan att hänga mig själv, för att leva med ett ständigt studsande hjärta och ständigt skada tarmar, som dök upp efter operationen, är kolecystit omöjligt! Låt händerna på de (läkare) som har gjort det åt mig torka. Livet har förlorat all mening, ingenting behagar. Jag slutade skratta, le, njuta av livet. Nu tills livets slut måste bli lidande och uthärda.

Gäst - 2 maj 2017 - 09:45

Victor, varför tror du att det här kommer från RFA??

Victor - 25 oktober 2017 - 14:13

Innan min verksamhet var jag en normal person. Han log, skrattade, tyckte om livet. Jag kände mig dålig bara under arytmianfall. Ät normalt, sova, arbeta. Förresten, han arbetade som förare fram till operationen. Efter min verksamhet blev jag en annan person! Nu kan jag inte arbeta (arytmi dygnet runt), jag mår dåligt varje dag. Efter antibiotika som jag fick före operationerna, och det fanns tre av dem, samt att ta piller för arytmier, började min kropp att (falla isär) dag efter dag mer och mer. Jag hade sjukdomar som jag aldrig hade, varken mig eller mina släktingar. Artros, pankreatit, gastrit, kolecystit. Jag åt alltid normalt och det fanns inga matsmältningsproblem. Alla läkemedel som jag ordinerats och som jag tog var fruktansvärda biverkningar. Nu är jag arbetslös (jag fick sparken från jobbet), ingen behöver det använda materialet. Jag lämnar praktiskt taget aldrig mitt hus, för varje dag är dåligt. Mitt liv går nu genom fyra väggar. Jävla dagen jag vände mig till Bakulevsky Center för att få hjälp om jag hade dött!

Alla - 4 december 2017 - 11:00

God dag! Jag fick RFA i september 2017 i Novosibirsk. Allt perfekt. Jag har en ventrikulär arytmi. Jag dricker 3 månader av prodax, popranorm, valsacor, Omeprozol på natten, på morgonen från sköldkörteln Elterroxin-100. Tack så mycket till alla läkare! ! För det första kan artros etc. inte utvecklas från denna operation etc. Din terapeut borde ha kontrollerat magen och tarmen för gastrit, ulcerös gastrit osv. Du fick alla piller vid kardiologi vid nolpas i kardiologi, du var också tvungen att dricka 3 månader. Jag arbetar inte på en månad (semester). Varje kväll tog jag droppar grönt blad eller Corvalol under tungan och i minst 30 minuter för att köra. DAGLIG! Inga fysiska belastningar på 3 månader! För att inte vara nervös: vi gick till jobbet, jag var tvungen att dricka hagtornstabletter, äta citronhonung, vitlök (i en köttkvarn). Jag läste allt innan operationen på internet. Jag har sköldkörteln, osteoporos, artros. Mitralventilen slutar inte, bakväggen är atroferad, erosiv gastrit, leversvikt. Det viktigaste är att inte vara nervös. Du överlevde stress. Jag var tvungen att dricka lugnande för att återställa nervsystemet. Jag går till 4: e våningen, och tills den andra kunde jag inte stiga upp utan paus! HÄLSA! Med vänlig hälsning Alla M, Davydova.

Lana - 23 december 2017 - 12:16

Under de senaste 2 månaderna och en vecka (totalt 9 veckor) ringde hon ambulans 8 gånger. Och först idag sa ambulansläkaren om RFA. Men jag avskriver min arytmi i sköldkörteln (hyperterios) - jag behandlades inte riktigt för det. På vad - när de gjorde höljesövervakning - visade allt normen. Vad ska man göra? Alla! Och råda inte att ta blodförtunnare och kontrollera INR? Jag vet bara inte hur jag tar piller alls! Och ta warfarin, så det kan inte ens moraliskt! Det är osannolikt att du får tillräckligt med pengar för Pradax - om du ständigt.

Gäst - 28 februari 2020 - 20:15

Alla, tack för informationen. Efter 3 dagar åker jag till kliniken för en RFA-operation.. Jag kommer för hälsa!

Elenak - 7 maj 2017 - 10:56

Victor, hur mår du? Jag tänker om jag ska göra eller inte rch - rytmen bröts 8 gånger, 6 gånger under de senaste sex månaderna. Etablerad EX har rytmen redan gått sönder två gånger. Efter din recension undrar jag om det är värt att åka till floden..

Victor - 25 oktober 2017 - 14:23

Jag kan inte ge råd att göra eller inte RFA, jag är samma som din stackars kollega och hoppas på ett mirakel. RFA hjälpte förmodligen någon, men jag tror att det inte finns många av dessa människor. Om vi ​​hade opererat i Israel eller Tyskland, skulle botemedlet vara många gånger högre än i Ryssland.

Alla - 4 december 2017 - 11:03

I Novosibirsk, bra! Men först lär du dig allt att leda efter operationen.

Lana - 23 december 2017 - 12:19

Alla! Och var gör de exakt? På Meshalkin-kliniken? Det finns ett kardiocenter i stadssjukhuset.

Natalia - 10 juli 2018 - 13:26

Tja, det är inte förgäves att folk väntar länge på att linjen ska göra RFA i Novosibirsk, i andra kliniker tillåter inte ens läkare.

Igor - 10 februari 2019 - 23:17

Det här är ingen stor kö. 3-4 månader. Men när du väntar på gemensam utbyte i 3-5 år, kommer det att vara lång tid!

Julia - 17 januari 2020 - 10:24

Jag fick RFA i Voronezh. Recensioner om läkaren är bra. Jag tog en chans. Redan den tredje månaden har gått, som om det är sjukfrånvaro. Det fanns ingen nedbrytning i rytmen. (Före drift 370 slag) nu 70-80. Men atria ökade, på ultraljudstecken på lunghypertoni. Själva operationen är acceptabel, det är mycket värre att överleva attacker. Thoracic osteochondrosis vilseleder mig fortfarande, ibland förstår jag inte varför obehag.

Michael - 22 januari 2020 - 00:53

Hallå! Och i Voronezh var gjorde du RFA?

Gäst - 13 mars 2018 - 07:38

Det gjorde jag för ett och ett halvt år sedan, medan det inte fanns en enda uppdelning. Jag tror att vi måste göra det, inte att lida resten av mitt liv.

Gäst - 1 maj 2017 - 23:18

De gjorde det mot mig 2010. Jag var också väldigt rädd. Det var tolerant, jag skulle säga att det inte är särskilt trevligt. Tre punkteringar: på benen och subclavian venen.

Eve - 17 maj 2017 - 11:52

God dag! Jag gjorde RFA för ett halvt år sedan, i PSPbGMU dem. Akademiker I.P. Pavlov. Diagnosen är AWURT. Det var väldigt, mycket skrämmande, men allt gick bra. Det var lite smärtsamt bara på punkteringsstället (låret), inget kände sig inuti. Kändes bara periodvis ökningen och minskningen av hjärtfrekvensen (de kallas specifikt). Denna procedur görs endast under lokalbedövning, och de injicerar också ett lugnande medel, det hjälper verkligen. Efter operationen måste du ligga på ryggen i cirka 10 timmar utan att böja benet. Det var svårt, men du kan tolerera) I allmänhet kan jag säga att förfarandet inte var så skrämmande som jag trodde. Enligt resultaten - tills jag hade mer än en attack, före operationen, de inträffade en gång var 2-3 månader, ibland en gång var sjätte månad. Jag hoppas att de aldrig kommer att hända igen!)

Julia - 30 mars 2019 - 21:47

Och nu, är allt okej? Avurt återvände till mig? Jag har samma diagnos. Jag är rädd? så att det inte finns några komplikationer i form av blockad och pacemaker.

Gäst - 31 maj 2017 - 15:49

Skapade RFA för en månad sedan. Var inte rädd, var inte rädd. Punkteringsstället bedövas. Det svåraste är att ligga i sängen i 24 timmar, inte att stå upp.

Irina - 9 augusti 2017 - 13:58

Jag gillade inte proceduren, en smärtsam injektion av novokain, och sedan, när det var cauteriserat, så skadade det mig mycket. Hon gick på operation med rädsla. Men naturligtvis uthärde jag allt, jag skrek inte ens. Var därför inte rädd, allt är tolerant och glömmer mycket snabbt. Det rekommenderades att göra en till, men lämnade det på hösten, minnen är väldigt fräscha, jag gjorde det 16 juni 2017. Var inte rädd, förbättringarna kännas omedelbart. Lycka till.

Vera - 30 mars 2018 - 08:36

Hallå. Jag är 56 år, diabetes 2gr 14 mars 2018 Jag hade en RFA i mitt hjärta. Åtgärden varade i 1 timme och 40 minuter. Det som kallas mer rädd. Operationen genomfördes i Omsk av lokala "gudar." Jag talar om dem (läkare) utan en andel ironi. Tack till dem. Attackerna försvann, smärtan är tålig, jag hade den vid punktering i ljumsken och lite när jag "cauteriserade". Var inte rädd vem den är tilldelad, du kommer att hitta sinnesfrid och en helt annan livskvalitet. Tack till de ljusa huvuden som kom med denna metod..

Margarita - 5 maj 2017 - 20:30

En RFA-operation utfördes för 1,5 månader sedan under lokalbedövning. Förfarandet var inte trevligt. Nästa dag stördes rytmen av en allvarlig attack. För närvarande finns det en fruktansvärd svaghet, t.35.4. Kardiogrammet visar förmaksflimmer. vad var)

Victor - 25 oktober 2017 - 14:31

Jag känner fyra personer som gjorde RFA, allas rytm bröt. Kardiologen jag ska säga direkt till mig att de brände mitt hjärta med denna RFA.

Julia - 30 mars 2019 - 21:49

Och vad var din diagnos??

Alex - 10 maj 2017 - 22:57

De gjorde RFA i februari 2016, diagnostiserade med takykardi, brände - allt surrande, takykardi försvann, men vid den tiden hade jag också förmaksflimmer (förmaksflimmer). De gjorde det den 28 april i år, brände områdena i lungvenerna, "isolering av lungvenerna" eftersom proceduren inte är trevlig och smärtsam, de injicerade någon form av läkemedel så att det inte skulle vara så smärtsamt, de var redo att administrera anestesi i 5 minuter (generell anestesi), operationen varade i 3 timmar, det finns störningar efter operationen, men inte så länge som tidigare från 3 till 40 dagar. Läkaren sa att med tiden, onödigt läker cauterization plats i 2-3 månader. Och det faktum att var femte år måste göra den här operationen, eftersom en sådan arytmi inte går.

Irina Alekseevna - 20 maj 2017 - 17:09

De gjorde RFA 26 april 2017, allt var samma som ditt, Alexei, det fanns extrasystoler under de första 10 dagarna, efter tre veckor ibland finns det enstaka hopp, jag fryser omedelbart, det finns ingen attack, jag tar inte några piller på grund av deras biverkningar, med undantag för warfarin. Det finns svaghet och natt hosta. Jag blev förvånad över informationen att det var femte år att göra en sådan operation, ingen berättade för mig om det. Vad kommer att hända nästa - jag kommer att säga upp tre månader efter operationen efter 26 juli.

Gäst - 21 maj 2017 - 09:34

De gjorde RFA i november 2016, efter en puls på 120-130, en ventrikulär extrasystol på 32 tusen, jag var tvungen att omedelbart återgå till pillerna, och i större mängder (((Själva proceduren under lokalbedövning är inte smärtsam, bara inte särskilt trevlig
Bekanta gjorde, allt är underbart med henne, beklagade att hon inte hade gjort det förut, så att allt var individuellt.

Alex - 1 juni 2017 - 01:56

Här har en månad gått. efter drift. Jag dricker warfarin och cordaron. Vad kan jag säga, det finns inga nedbrytningar under dagen. Men före sänggåendet, när du lägger dig, börjar uppdelningen, och som en takykardi. Men de ligger inte under långa 1-10 minuter på ryggen, andas med näsan, det tar ytterligare 5 minuter att lägga sig efter att rytmen har återställts, du kan ligga i valfri position och det finns inga avbrott. Om en månad till en kardiolog med vittnesmål om ett hylster. Då kommer jag att säga upp det ja hur.

Bujurus - 5 juni 2017 - 19:55

Indikationer för RFA-operation bestäms av arytmologen efter att ha konsulterat patienten och undersökt resultaten av hans undersökning.

Karina - 27 juni 2017 - 22:12

Hallå! Jag fick en månad sedan, en hjärta, två veckor gick, hjärtat började ont, som om det fanns någon form av en tumör inuti, en konstig smärta och det gjorde ont som andra veckan att det kunde vara?

Hjärtavän - 2 juli 2017 - 09:31

Jag förstår inte när folk ställer liknande frågor i forumen. Försökte inte gå till läkaren !? Det här är din hälsa! Och vad händer om jag, en person utan medicinsk utbildning, säger att detta är normalt, ingenting, du kan inte oroa dig - det passar dig?

Victor - 25 oktober 2017 - 14:42

Jag gick runt i ett gäng läkare. Både betalda och gratis och alla upprepar samma sak. Vi vet inte, vi kan inte göra någonting. Hur lever jag? Jag skrev ett brev till hälsoministeren Skvortsova, mitt brev kastades tillbaka till bostadsorten. Här har vi ett sådant land och en sådan hälsa.

Igor - 10 februari 2019 - 23:14

Vad ville du från Skvortsova? Så hon kom själv till dig i staden personligen? Eller för att instruera läkare - omedelbart reparera. Och 100%, inte en enda läkare kan bota dig - du kommer inte vara 18 år. Och om det faktum att något gick fel - mycket beror fortfarande på att regimen följs: i apoteket gick 2 gamla män till dricksrummet efter stentingoperationen och dök upp i dispensären vid 2 klockan, och den andra, efter en hjärtattack, gick för att bära tunga påsar från Dacha, ja och naturligtvis fjärde slag!

Oleg - 9 juli 2017 - 18:42

Karina, när jag personligen checkade ut, sa de till mig att efter RFA bildas ett postoperativt hematom i hjärtat, som löser sig i cirka tre månader. För närvarande kan periodvis. små avbrott inträffar, några obehagliga eller lätt smärtsamma upplevelser etc. Men om du redan har haft detta i flera dagar i rad - bör du träffa en läkare och till kliniken där du gjorde RFA.

Alex - 29 juni 2017 - 00:35

Varje gång innan jag lägger sig, finns det misslyckanden i hjärtrytmen, på kort sikt, det verkar för mig att jag aldrig kan bli av med detta någonsin (((

Oleg - 9 juli 2017 - 18:49

Han gjorde RFA 06/21/2017 på Research Institute of Profmedicines, Moskva, Petroverigsky Lane d 10 sida 3. Jag rekommenderar starkt att alla som behöver RFA kontaktar DET. Det finns professorer och kirurger som undervisar kirurger från andra kliniker som bedriver RFA. Det finns underbara specialister, och inställningen till patienter är helt enkelt underbar. Så mycket uppmärksamhet, från avdelningschefen till sjuksköterskan på vakt. Läkaren, doktor för vetenskaper, kommer att närma sig RFA, prata med dig, fördriva din rädsla och tvivel, under RFA stöder all personal moraliskt, efter RFA kommer läkaren regelbundet att komma till dig, vara intresserad av hur du är, han kommer att berätta allt som intresserar dig. Och viktigast av allt - de MYCKET Sällan stöter på patienter som måste göra upprepade RFA eller med biverkningar. Professionalism av doktorn i medicinska vetenskaper Davtyana K.V. och hans assistenter ALTITUDE.

Olga - 14 september 2017 - 15:47

Oleg, god eftermiddag.
Jag måste sluta i den här institutionen. Panicky rädd. Jag sover inte och äter inte. Tänker redan att vägra, nerv är skakade. Jag tar sömntabletter. Jag läste recensioner. Jag blev värre.

VICTOR - 19 november 2017 - 16:43

Jag vände mig till det här kontoret. Boorish attityd

Alexander från republiken. - 10 juli 2017 - 15:16

Han gjorde RFA den 14 juni 2017 i Central House of Artists uppkallad efter Bakuleva. Kirurgen-Temirbulatov Ibrahim, assistent-Saparbayev A.A., anestesiolog-Taranova Yu.A. Specialister är bara underbara. Operationen varade i mer än tre timmar, som flög förbi som några minuter. Det var ingen smärta alls, det var lite obehagligt. Läkaren Temirbulatov pratade med mig hela tiden. RFA gjorde mig på grund av hjärtrytmstörningar - paroxysm av förmaksfladder. Jag känner mig normal, det fanns inga fler nedbrytningar i rytmen. Professionalism hos kirurgen Temirbulatov I.A. och hans assistenter på HÖGSTA NIVÅ. Jag vill önska dem god hälsa, allt gott och förmedla hälsningar. FORTSÄTT SÅ.

Svetlana - 18 juli 2017 - 12:47

Hej, jag släpptes också igår, exakt samma öm - paroxysmal nodal takykardi. Läkaren försäkrade att operationen var framgångsrik. Nu läge, ström och. Jag hoppas att allt kommer att vara okej. Hur mår du nu? Finns det något som skrämmer dig.

Svetlana - 11 augusti 2017 - 16:07

Hej, hur är din hälsa? Jag ville fråga, gå till kardiologen? Några klagomål efter operationen? Vilka känslor är det? Jag gick också igenom rcha, paroxysmal takykardi. Endast min kardiolog på kliniken tar inte kontakt alls, jag förklarar för henne att jag störs av skakningar i hjärtat, och hon säger mindre tänka. Läkare eller så.

Victor - 19 november 2017 - 16:51

I Bakulevsky-centret, vid ansvarsfrihet, fanns det kontinuerliga rekvisitioner. Utcheckningsdag - semester för läkare - samla in pengar från patienter

Olga - 12 juli 2017 - 10:30

Hur mycket kostar operationen och behöver du ta mediciner efteråt?

Gäst - 1 augusti 2017 - 23:48

Diagnosen är förmaksflimmer. 2014 gjorde de RFA. Före operationen fanns det ingen rädsla. Efter 12 dagar efter operationen föll håret ut. Diagnosen universal allopecia. Vad som hände kan läkare inte avgöra. Det enklaste att skriva av är autoimmunfel, naturen är okänd. Dessutom är rytmefel faktiskt fem gånger i veckan, paroxysmer. Medicinering hjälper inte. Jag är rädd att göra RFA igen. I förtvivlan, för jag vill leva. 52 år gammal. Olga G.

Nelly - 29 augusti 2017 - 11:54

Operationen genomgick exakt fyra år sedan. Grunden för operationen var medfødt WPW-syndrom. Sjukdomen dök upp 30 år efter födseln. Arytmierna före operationen var dagligen och upprepades, medan trycket var lågt, pulsen översteg inte 80 slag per minut. (under anfall, mer och tryck hoppade), men hjärtat bokstavligen "flundrade".
Operationen var ganska smärtsam och mycket utmattad både fysiskt och känslomässigt. Det återhämtade sig hårt, rytmen kom inte tillbaka till det normala på länge och sedan kom vild depression.
Till en början var hon hemma flera månader före operationen medan hon väntade i kö för en säng på sjukhuset, eftersom varje steg åtföljdes av en anfall av arytmi och det var skrämmande att bara gå utanför. Sedan efter operationen förväntades en tidig förbättring av välbefinnandet, men rytmen återvände inte till det normala. Arytmi var helt annorlunda, men denna rädsla för oundvikliga anfall var helt enkelt oemotståndlig. Och förtvivlan kom, det verkade som om jag aldrig skulle komma ut ur detta. Dröm borta.
Denna period varade i fyra månader. Till slut tog jag mig själv, tog några steg, tog lugnande medel och nu lever jag 4 år utan attacker! Det finns enstaka skakningar, jag vet till och med av vilken anledning, jag försöker undvika dem när det är möjligt.
Jag tänkte mycket på dessa fyra månader efter operationen. 20 års liv med arytmi plågade mig. Jag ville verkligen ett omedelbart mirakel. Men mirakel händer inte. Återhämtningen från sjukdom kan vara mycket lång. Måste bara vänta.
Och operationen utfördes till mig av en underbar kirurg och bara en bra person Alexander Gridin. Han är chef för avdelningen för kirurgisk behandling av komplexa rytmstörningar och ECS vid Yaroslavl Regional Clinical Hospital. Tack vare honom bor jag och jobbar till och med.
P.S. Jag skulle verkligen inte vilja, men det verkar som om jag måste gå igenom den här operationen igen. Lider fortfarande, jag känner inte några uppenbara manifestationer, men EKG.

Alex - 13 september 2017 - 00:15

Jag skrev ovan. Efter operationen har 5 månader gått. Störningar sker varje dag, främst vid sänggåendet i en liggande position, men inte under långa 1-30 minuter. Det händer sällan i 5-12 timmar. Som ett resultat, efter samråd med en arytmolog och kirurg, som hade gjort operationen tidigare, skrev de mig in för en andra operation den 15 maj 2018, den tredje i rad. För mig är detta redan ett förfarande)

Alla - 4 december 2017 - 11:14

Jag är 66 år. Gjorde RFA. Före operationen gick året varje kväll i en timme (med svårigheter) längs gatan. Piller under tungan. Jag trodde att jag ska bli bättre och inte kommer att göra RFA. Gå före och efter operationen! Vill leva-GO och läsa ovan hur du ska före och efter nyheterna och vad du ska dricka efter operationen. Det hjälper inte människor som är nervösa och inte tar lugnande - hagtorn, citron, vitlök honung (i en köttkvarn). Allt är på omeprozol. Eller Nolpase. Hälsa, jag går på 4: e våningen utan att kväva!

Alex - 13 september 2017 - 00:22

Och jag säger också att du inte behöver vara rädd för den här operationen, naturligtvis är det kirurgiska rummet lite skrämmande))) men det här är skräp, jag tittade på den blå himlen genom fönstret och solen sken))))

Dmitry - 26 september 2017 - 18:09

För några dagar sedan gjorde de en operation diagnostiserad med wpw-syndrom, från 11 år led de av attacker av 220-240 slag per minut med en frekvens av en gång var tredje månad, ibland oftare. Ibland visade det sig med hjälp av övningar för att stoppa dem. Ibland bara med hjälp av ett återupplivningsteam. Jag tänkte länge på om jag skulle gå med på RFA eller inte, men att leva och tänka varje gång, och plötsligt en attack, var jag trött och beslutade. Naturligtvis var det skrämmande, men det kunde vara värre än dessa utan kontrollattacker. Samlade och gick för en operation. Själva proceduren är mer troligt inte trevlig än smärtsam, och cauterization i sig är en mycket tållig procedur, all rädsla i vårt huvud, du måste koppla av och lita på läkarna.
Men att ligga på intensivvård i 24 timmar utan att böja benet var helvetet. Som ett resultat sade läkarna att jag hade en patogen zon på ett farligt ställe, så de kunde inte helt kauterisera, någon del (inte helt) var cauteriserad. Upprepad operation fungerar inte heller, eftersom det helt enkelt är omöjligt att agera i den zonen. På kardiogrammet varade wpw-syndrom. Men läkarna säger att det fortfarande skedde denna patologi, och 90% av det faktum att det inte skulle bli fler attacker. Men 90% är inte 100%, det är mycket nedslående att gå igenom detta och detta. Jag ber att allt detta inte skulle vara förgäves och att det inte kommer att finnas fler attacker. Och nu väntar flera månader av rehabilitering på mig, kost, piller. Enligt staten känns skakningar i Nutri-hjärtat men mindre varje dag, smärta och känsla av tryck i hjärtat var bara de första 24 timmarna, sedan mindre ofta, efter att tre dagar helt försvunnit. Tips: gör denna operation, var inte rädd, och om patologin är inom räckhåll, ta ett djupt andetag, lev ett nytt liv.
Och jag kommer att tro att attackerna är borta för alltid.

Victoria - 8 maj 2018 - 13:59

Dmitry, jag vet inte hur jag ska leva på; Jag har samma sjukdom som du sedan 13 år gammal; och nu är jag 45 jag är väldigt rädd för att leva så här och göra proceduren. Livet har förvandlats till helvete, jag kan inte gå någonstans och leva i rädsla, men det finns skäl och jag kan inte förändra mitt liv.

Ildar - 8 augusti 2018 - 22:45

Jag har också ett kardiocenter i Penza, jag är rädd som barn, jag har förmaksflimmer, är det en smärtsam operation?

Julia - 4 oktober 2017 - 14:37

Jag vill också "överlämna sig till läkare" på RFA. Från 9 års ålder plågar de. Naturligtvis, medan barnet var i sin ungdom, var de sällsynta och stoppade sig själva. Men år har gått. Och ju äldre jag blir, desto mer blev jag besvärad av min hjärtfrysning, skakningar, spark i bröstet och naturligtvis paroxysmala attacker. Ibland klarar jag det själv genom att göra tester (läkarna lärde ut ambulansen), ibland måste jag ringa ett team av läkare. Jag är 44 år, tre barn, lite fyra år. Det är nödvändigt att uppfostra henne. Och hur jag själv födde tre med ett sådant hjärta? Mirakler. Det är bara frågan om valet - VAR ÄR DET BÄTTRE ATT GÖRA EN RFA? Bakulyovka är fläckad. Tja, om läkarna klarar sig dåligt där, var är det bra?

Gäst - 14 oktober 2017 - 07:27

Jag är i Vishnevsky efter operationen för andra dagen. Gjorde på fredag. Idag är det lördag, alla läkare sprang hem. Efter operationen kom sjuksköterskan in, mätte trycket och det är allt. Vi låg, som i en sump fram till måndag. Det är attityden.

Igor - 8 oktober 2017 - 18:32

I augusti 2011 genomgick han operation i Bakuleva. Det finns inga obehagliga upplevelser. Operationen började klockan 16.00 och avslutades kl 19.50. Jag har sovit hela tiden. Jag vaknade på avdelningen när de flyttade mig till våningssängen. De band hans vänstra ben till sängen för att inte samla i en dröm. På morgonen vaknade jag upp, kände avsaknaden av arytmier och hur lätt organismen var. Jag ville flyga. Klockan 10 släpptes jag från sjukhuset. Då var jag 54 år. Fram till nu har det inte skett en enda uppdelning. Gud välsigne teamet av läkare som utförde denna operation briljant.

Igor - 22 oktober 2017 - 12:00

Igor, skriv gärna vem som fungerade.

Anna - 18 oktober 2017 - 00:18

Min son har anfall av paroxysmal takykardi, han är 25 år gammal. Under den senaste veckan inträffade en attack två gånger, stoppades med isoptin. Från 16 års ålder var min son obekväm men engagerad i professionell fotboll. Efter klasserna är fysisk aktivitet inte ofta, men det fanns beslag, det hände och de ringde till en ambulans och de klarat sig. Nu har attacker blivit vanligare, det är nödvändigt att besluta om RFA. Kan du berätta var operationen är väl genomförd i Moskva? jag skulle vara tacksam.

Dmitry - 23 oktober 2017 - 22:18

Inget att bestämma, gör allt. Ett nytt liv kommer att börja med honom! Absolut ingenting att frukta !

Kärlek - 27 oktober 2017 - 14:59

Jag har haft förmaksflimmer i konstant form sedan 2016 (förvärvad missbildning av tricuspidventilen i 3: e grad och mitralventil i 2: a graden, vänster ventrikulär hypertrofi), läkare från Bakulevo säger att det är meningslöst att göra RFA, eftersom flimmeren inte kommer att passera. Om någon hade en sådan praxis, berätta.

Lolita - 27 oktober 2017 - 18:44

Hej allihopa! Jag hade takykardi, AV-nodulärt, de hittade någonstans omkring 17 år gamla, till en början erbjöd de inte operationen, för hon klädde sig själv, och det fanns beslag en gång per år. De blev mer frekvent någonstans under 2016, erbjuds att göra operationen av RFA of the heart. Jag var väldigt rädd för att skaka, jag läste en massa recensioner, av någon anledning stötte jag på de negativa, jag lurade mig själv som jag kunde, klättrade på hela Internet på jakt efter information. Så operationen genomfördes den 5 oktober på Myasnikov-institutet i Moskva, och du vet vad jag kommer att säga - jag är 23 år gammal och jag är glad till galenskapen att jag gjorde det, det blev lättare för mig medan det inte finns några attacker, det är en liten stickning i bröstet, men detta Det är normalt, för oavsett hur du kom in i ditt hjärta och det inte kan vara utan konsekvenser, desto mer har rehabiliteringsperioden inte avbrutits. Och också vill jag säga tack så mycket till den vansinnigt begåvade kirurgen Nikolay Borisovich Shlevkov)))) Så vad jag vill säga är att vi alla är olika människor, som är 75 år gamla och det är redan svårt för kroppen att hantera allt, så resultatet är mycket mindre, och någons kropp är starkare och yngre, så allt är individuellt, och jag vill också säga att när du skriver recensioner, skriver dina diagnoser som läkaren sätter till dig, eftersom de också är annorlunda och på grund av detta beror resultatet också mycket. Gläd dig över livet och om du får höra att det kan hjälpa, tro att allt kommer att fungera. Tankar är materiella. All bra hälsa och lycka.

Igor - 10 november 2017 - 15:15

Tack till alla som skrev om sig själva. Detta är viktigt för människor som behöver göra ett val och besluta om förändringar i livet. Min slutsats är naturligtvis att allt är i Herrens händer. Jag letade efter information till moster. tyvärr.. inget som stöder henne.

Vasily - 11 november 2017 - 12:34

Jag är 52 år. I sju år behandlade de min arytmi med piller, men det blev värre. När jag undersöktes före operationen hörde jag bara mycket negativitet, men jag gick ändå. Den 30.06.17 genomförde Krasnodar Central House of Artists en RFA-operation. Det fanns ingen smärta som sådan, de obehagliga känslorna är ibland ganska obehagliga, men de är alla uthärdliga. Läkaren bad mig prata om sensationer, och graden av cauterisering reglerades av mina sensationer. Som ett resultat fick kirurgens guldhänder Latkina M.V. och "gunner" Pereverzeva I.A. gjorde allt mycket bra. Den första månaden uppkom regelbundet obehagliga upplevelser i hjärtat, men upphörde senare. Jag blev förvånad över tålamodet hos all personal vid den centrala kemiavdelningen när de hanterade trötta, nervösa och ganska ofta arga patienter.Det slogs också av patienternas åsidosättande av sig själva. sjukhusets kylskåp är tilltäppt med smör, korv och alla andra kolesterolmat. Salt (lådor, burkar) dras i badrockar och lägger till sjukhusmat ordentligt. Och sedan tuggar patienter (ofta kvinnor) denna mat och klagar. vilken behandling hjälpte dem inte så bra. Jag tror inte att åtminstone en av läkarna vill göra dåligt. De är också människor och kan ha fel. Men det finns definitivt mer positiva operationer ibland, och läkare drar inte vid bordet vid benen. när jag vägrade två sjuka, en stor risk att stanna på bordet. Vi måste alla förstå. att alla går under Gud, försök att göra själv allt du kan och inte ångrar det. och om.

Karina - 12 november 2017 - 23:10

Jag är 19 år gammal. En operation av EFI RFA genomfördes 10/04/17. I Tyumen Cardiology Center. Operationen utfördes av Kalunin G.I. mycket bra, erfaren kirurg. Operationen var framgångsrik, jag mår bra och det finns inga klagomål. Före operationen fanns naturligtvis rädsla, men det är inte så skrämmande. Före operationen administreras en intravenös injektion (antibiotika) och sc-injektion i behandlingsrummet. I operationssalen behandlar de punkteringsstället och gör lokalbedövning. Det var ingen smärta under operationen, bara när katetern sattes in var lite obehaglig. Operationen tog 1 timme. Nästa dag gick jag redan, gjorde ekg igen, ultraljud. Allt är väl inga störningar. Efter tre dagar släpptes de. Det fanns en rehabiliteringsperiod under en månad, nu kommer de att sätta på halter nästa vecka. Alla är glada och det finns inga komplikationer. Bra läkare och medicinsk personal!

Vyacheslav - 27 januari 2018 - 17:04

Jag är 45, de skickade mig till en flod i Astrakhan, avslag utan förklaring, alla i den andra omgången, nu i St. Petersburg, förmodligen bara dårar inte är rädda, konsekvenserna är skrämmande.

Elena - 9 februari 2018 - 16:49

Vyacheslav, allt kommer att gå bra.

Elena - 9 februari 2018 - 16:56

Operationen måste göras, det viktigaste är att anpassa sig till ett bra resultat och inte lyssna på någon.

Gäst - 24 februari 2018 - 14:25

02/22/18 gjorde en rcha. Tack till alla. Hjärtkirurger, särskilt återupplivningsarbetare. Bra gjort! Denna inställning till människor finns inte på varje sjukhus..

Tatyana - 28 februari 2018 - 15:48

Jag tackar alla som lämnar kommentarer och delade sin berättelse. Tro mig, de är väldigt viktiga för dem som bara förbereder sig för detta och för sina nära och kära..
Pappa skickas till RFA, Snart kommer det att bli nödvändigt att göra ett val: att göra eller inte, i vilken klinik, vem kommer att göra.. Jag letar efter information om detta kirurgiska ingripande, om proffsen och tyvärr minusen. Naturligtvis är vi alla mycket oroliga och oroliga.
Vänligen meddela klinikerna och hjärtkirurger vars arbete du var nöjd med? Om Bakulevka redan hört

Julia - 1 mars 2018 - 21:34

Jag kommer från Kaluga, vid 17 års ålder diagnostiserades WPW-syndrom, från 24 års ålder, korta smärta i hjärtområdet började plåga mig, så en gång på 2-3 år hade jag XM-hjärtan, sade kardiologen att allt var normalt. För ett år sedan var jag på möte hos en kardiolog, hon sa att jag planerade en graviditet, han rådde mig att åka till Moskva för en konsultation med en arytmolog, eftersom det inte finns några sådana specialister i min stad. När jag samlade in dokument för ministeriet (konsultationerna är inte så billiga) gav de mig bara sex månader senare en remiss till Pirogov-centret på Nizhnyaya Pervomaiskaya-gatan. Där, efter att ha konsulterats med en specialist, rekommenderades jag av EFI och RFA, även om jag inte har haft några anfall under hela mitt liv, sa läkaren att hon erbjuder denna operation till alla som har detta syndrom, och jag instämde. Två månader senare, enligt kvoten, genomfördes den här operationen för mig. Injektionerna visade sig vara mycket smärtsamma för mig, tårar flödade under operationen (varade i 2 timmar, med hänsyn till förberedelserna), det var också smärtsamt när kirurgen klickade på punkteringsplatserna, under operationen var det obehag, jag kände inte några andra smärta. Det var svårt efter operationen i nästan en dag att ligga stilla utan att röra sig. På natten bad hon till och med om en injektion, eftersom hennes rygg värkade från ett konstant oförändrat läge. Avladdades den femte dagen efter operationen, eftersom testresultaten var bra. Det fanns rekommendationer att ta hand om dig själv i en månad. En månad har inte gått förrän jag röker (erfarenhet mer än 10 år), smärta uppstår ibland, som tidigare, säger kardiologen på bostaden att dessa smärta var och fortsätter, kanske inte på grund av mitt avlägsna syndrom. Jag är 33 år och för närvarande tror jag att jag inte skulle gå med på en sådan operation för andra gången, jag är tydligen en mycket känslomässig person, men som läkarna säger är jag nu frisk. Jag rekommenderar verkligen Pirogov Center, mycket erfarna specialister som har gjort sitt jobb ärligt (kirurg-Gerashchenko A.V., elektrofysiolog- Vorobyov A.S., läkare- Klimovitskaya M.Yu.). Och slutligen spenderade jag pengarna bara på resor, jag vet inte om det var rätt eller inte, men min man insisterade på det.

Baizhan - 15 mars 2018 - 12:21

Hej allihopa. Hans fru dirigerade RFA i februari 2018. Hon diagnostiseras med ventrikulär extrasystol. När en RFA utfördes fann hon två områden som drabbades. Den ena sektionen cauteriserades framgångsrikt, men den andra sektionen kunde inte, eftersom den är belägen i ett farligt område ovanför hjärtans kransartär, vilket, när det är cauteriserat, kan orsaka hjärtattack hos patienten. Efter den första RFA kvarstår fortfarande smärta i regionen av hjärtat, takykardi och avbrott. Läkarna föreslår att RFA genomförs med andra katetrar. Jag ville veta om någon annan hade en sådan situation, tack i förväg.

Oksana - 17 mars 2018 - 01:15

Säg mig, hur många extrasystoler fanns på din fru halter? Vilka läkemedel som ordineras efter operationen ?

Athena - 27 maj 2018 - 19:25

God dag! Jag är förvånad över att RFA gör det här, jag läste att extrasystoler också kan vara i friska människor.
Om mig: RFA gjordes för mig om paroxysmal förmaksflimmer - 6 februari 2018 vid 1st Medical University uppkallad efter Pavlov, St. Petersburg.
Det finns ingen anledning att vara rädd för en operation, bara på grund av hur högteknologisk den är..
Lossade mig nästa dag.
Men. AF-attacken började omedelbart vid ankomst hem, dvs. vid kvällen den dagen som de skrev ut.
Jag tillbringade natten hemma och på morgonen på ett akutrum tog de mig till kliniken på platsen för mitt liv.
På morgonen började dessutom ett hematom att spridas på mitt lår (på platsen för kateterisering).
Jag vill omedelbart varna känslomässiga människor att jag känner mig så här - på sjukhuset såg kardiologer och kirurger mig. Jag genomgick tillräcklig behandling och undersökning.
Jag skrev till chefen för kirurgen vid avdelningen för sjukhuskirurgi, Pavlov Medical University: Jag beskrev mitt tillstånd och frågade varför det hände.
Han svarade genast: slutet var att allt efter 3 m skulle stabiliseras.
Och så, efter 3 minuter gjorde jag en daghylster:
Mertsat.arrhythmia är inte, men. FREKVENTA ENKEL VENTRIKULÄRA EXTRASYSTOLER
(2972 st.) I. Jag vet inte vad jag ska göra med det här.
Jag mår mycket bättre efter operationen, bara frågan är hur lång tid det tar att ta honung. Jag hoppades att jag helt skulle vägra dem, särskilt eftersom ELIKVIS, som tog tre månader, var dyrt, också föreskrev propanorm och hypotensiv.
FRÅGA TILL "ERFARINGAR": är det möjligt att sluta dricka antikoagulantia.
Jag kommer gärna att prata här och i PM: [email protected]

Tatyana - 23 maj 2018 - 23:48

Fem dagar senare låg jag i Vishnevsky på RFA. Det tog lång tid att lösa, och nu är jag väldigt, väldigt rädd. Då kommer jag att skriva om intryck..

Valery - 5 juni 2018 - 16:19

Tatyana, var inte rädd. Du har antagligen redan gjort. Jag gjorde mitt i Pirogov på Fontanka.

Olga - 13 juni 2018 - 11:36

Tatyana! Hur gick operationen? Vem fungerade på dig?

Natalia - 11 februari 2019 - 12:39

Tatyana, god eftermiddag. RFA kommer också att göra mig. Jag väljer: Bakulev eller Vishnevsky. Vishnevsky är rädd för vad RFA gör där under generell anestesi, även om alla skriver vad de gör under lokala. Hur gick din operation och hur mår du?

Natalia - 4 juni 2018 - 17:29

God eftermiddag, berätta hur mycket fungerar RFA för hjärtat? Ett 7-årigt barn med ERW-syndrom vet inte om operationen ska göras eller inte. Åtminstone ta reda på kostnaden? Behöver du cirka 150 tusen material? och cirka 30 tusen för operationen. Har jag rätt information??

Elena - 3 juli 2018 - 15:13

God dag, Natalia! Hjärtkirurgi utförs enligt kvoten gratis! Din läkare måste förklara detta för dig, kontakta honom. Du måste gå igenom en viss kommission och inom en månad ska du meddelas om sjukhusvistelse. Lycka till!

Natalia - 4 juni 2018 - 17:31

God eftermiddag, berätta för mig i Rostov vid Don ett bra sjukhus för RFA i mitten? Vem gjorde, kan ett barn (vi är 7 år gamla) ERWs syndrom. Hur mycket är en sådan operation och material?

Publikationer Om Hjärtrytmen

Behandling av hemorrojder folkrättsmedel: de mest effektiva metoderna

Behandling av inre hemorrojder är en lång process. Trots allt är det förutom läkemedelsbehandling nödvändigt att leda en korrekt livsstil (följ en diet, göra gymnastik, överge dåliga vanor).

Funktioner för användningen av läkemedlet Procto-Glivenol för behandling av hemorrojder

Hemorrojder är ledande bland proktologiska sjukdomar. Varannan person som besöker en proktolog diagnostiseras med hemorrojder.